EvenementOrganiseren.nl

Evenementen en corona: wat mag ik in een locatie organiseren

Het uitgangspunt voor evenementen tot en met 1 september is: het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Met vaste zitplaats is er wel degelijk wat mogelijk. Hieronder een kort overzicht van wat er georganiseerd mag worden in een evenementenlocatie (indoor evenementen).

Voor evenementen in een evenementenlocatie moet onderscheid gemaakt worden tussen events met en zonder coronatoegangsbewijs. Voor beide varianten geldt: met vaste zitplaats.

Indoor evenement met coronatoegangsbewijs:

  • Binnen geldt dat met een coronatoegangsbewijs tweederde van de reguliere locatie-capaciteit gebruikt kan worden met vaste zitplaats. Er hoeft geen anderhalve meter afstand gehouden te worden.

    Indoor evenement zonder coronatoegangsbewijs:
     
  • Wanneer een evenement geen coronatoegangsbewijs gebruikt kan 100% van de anderhalve meter capaciteit gebruikt worden met vaste zitplaats op anderhalve meter.

Tijdens de eerste ministerraad na het reces, op vrijdag 13 augustus, wordt het hele pakket maatregelen opnieuw gewogen op basis van de actuele informatie.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x