EvenementOrganiseren.nl

Evenement op eigen locatie door de ogen van: Funk It Up! Event Styling

Door Funk it Up! Event Styling
Bedrijfsruimtes zijn verrassend genoeg vaak prima geschikt voor feesten. Zo hebben bijvoorbeeld loodsen meestal fijne bevestigingsmogelijkheden en kantoren vaak systeemplafonds voor handige bevestiging van decoratie. Met een goed concept en slimme aankleding is het bijna altijd mogelijk om een vergaderzaal, kantine, loods of kantoor tot iets sfeervols om te toveren. Als het goed lukt dan heb je je personeel en relaties echt verrast! 

Foto's: Funk it Up! Event Styling 

Eerder schreven wij van EvenementOrganiseren.nl over de WKR, gemist? 

Een evenement dat 'in huis' (bedrijfspand/ bedrijventerrein) wordt georganiseerd, valt niet onder de WKR regeling. Denk daarom goed na of u uw evenement niet inpandig wil laten plaatsvinden. Vanuit EvenementOrganiseren.nl vroegen wij de experts, de decorateurs naar de mogelijkheden. 
 In bedrijfsruimtes maken wij veel gebruik van drapering, doeken, banners of het ‘pipe and drape’-systeem om de wanden aan te kleden om een andere sfeer te creeëren; van 2,5M hoog in de vergaderzaal tot 8M hoog in de loods. Vanuit een systeemplafond is het mogelijk om met magneten of plafondklemmen te werken en bijvoorbeeld lampionnen of hippe slingers en andere niet te zware decoratie op te hangen. Bijpassende vloerbedekking transformeert een ruimte ook. Verlichting speelt een belangrijke rol om het plaatje af te maken.

 


 

De kosten voor event styling op de werkplek zijn meestal wat hoger dan op een evenementlocatie, denk o.a. aan de garderobe, meubilair, decoratie, verlichting en cateringbenodigheden (bar, koelkasten etc.). Voor een zomerborrel worden tenten vaak op de parkeerplaats van het bedrijf neergezet. In de meeste gevallen moet alles ingehuurd worden. Een kostenraming voor de aankleding is moeilijk van te voren te benoemen omdat de prijs afhankelijk is van zoveel verschillende factoren: het soort ruimte, het aantal gasten, het soort en de aantallen meubilair, het thema, het programma, hoeveel aankleding nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. De beste oplossing om er achter te komen wat deze kosten zijn, is om een eventstyling bureau te vragen een vrijblijvend offerte met een moodboard uit te brengen.


Themas en trends voor de zomerborrel in 2018: ‘Tropical vibes a la Hawaii’ met tropische bloemen, palmbladeren, flamingos en ananassen. Het ‘Festival’ thema is nog steeds erg populair; dit thema werkt goed in industriële ruimtes, in tenten, op parkeerplaatsen, binnen of buiten. Het mag een beetje rommelig zijn en het is een thema met voor ieder wat wils, perfect voor personeel met verschillende wensen. ‘De Parade’ en ‘Ibiza’ blijven gewilde  themas voor de zomerborrelborrel in 2018. Ongedwongen, zomers, happy, natuurgroen en vrolijke kleuren.

 


 


Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x