EvenementOrganiseren.nl

Evenement in het buitenland: 5 gouden tips voor succes

Door Aantrekkelijk Letland
Ga er maar aan staan: een evenement, meeting, incentive of bedrijfsuitje in het buitenland. Dan moet het wel bijzonder zijn, de investering waard. Maar hoe doet u dat in de wetenschap dat we allemaal tegenwoordig veel reizen. Een locatie die nog niet zo bekend is? Waar u nog echt oprecht verrast wordt? Waar alles aanwezig is voor een onvergetelijk event/meeting of uitje? EvenementOrganiseren.nl vond Letland! 5 gouden tips om echt te verrassen...

1. Kies geen top 5-bestemming
Iedereen reist tegenwoordig rond en ziet veel van de wereld. Did that, done that, dat idee. Dus voor zakelijke evenementen, reizen of vergaderingen in het buitenland is het een absolute meerwaarde om een mooie niet al te toeristische bestemming te kiezen, die nog echt verrast: Letland, is een perfect voorbeeld. De natuurlijke schoonheid van het land in combinatie met historische en moderne faciliteiten voor uw evenementen, vergaderingen, incentives en congressen, maakt Letland een perfecte bestemming.

Foto: Nationale bibliotheek van Letland, Juris Kraulis.


Great Amber Concert Hall (hedendaagse locatie), Indrikis SturmanisRundale Palace (meesterwerk uit barok en rococo)

2. Naar het buitenland betekent niet dat het daar duur is
Natuurlijk brengt een evenement in het buitenland meer reiskosten met zich mee, maar door een land als Letland te kiezen, heb je daar ter plekke een groot voordeel  gelet op het prijsniveau in vergelijking met West-Europese landen. Het kiezen van exclusieve en adembenemende locaties of bestemmingen in Letland kost u niet 'de wereld'. En dat maakt Letland tot een bestemming waar je de mogelijkheid hebt om je gasten betaalbaar te overweldigen.

Ter voorbeeld:
Enkele kaart voor openbaar vervoer 1,15 EUR
Businesslunch p/p in centraal restaurant 7-15 EUR
Kamerprijs SGL bij 4 * hotel in het winterseizoen ~ 50 EUR
 

3. Kies voor ouderwetse gastvrijheid
Het is een van die dingen: het boeken van uw evenement, congres of vergadering in het buitenland, een prachtige bestemming, een perfecte locatie, enzovoort, maar wanneer de dagen van uw zakenreis er zijn, bent u verrast door een gebrek aan gastvrijheid. Omdat je gewoon nummer X van de dag bent. In Letland is de gastvrijheid van nature. Dat maakt het land een warm bad. Naar Letland gaan, betekent going the extra mile.


Foto: M-urcis Gaujenietis


4. Kies voor verscheidenheid
Letland heeft het allemaal. Ontmoetingen in paleizen en landhuizen, tokkelen door het bos, teambuilding op een voormalig militaire locatie, dineren in een oud kasteel of het leren van een typische traditionele vaardigheid of vakmanschap zijn voorbeelden om de echte ervaring van Letland, zijn aard en geschiedenis te ervaren.Foto: Junis Bautra

Foto: Murcis Gaujenietis


5. Vlieg niet urenlang
Als u collega's, uw beste klanten of andere gasten meeneemt voor een reis naar het buitenland en zij uren in een vliegtuig moeten zitten, heeft de inspanning om over te vliegen een negatieve invloed op het positieve gevoel dat u wilt geven met een reis of evenement in het buitenland . Maar door uw vlieguren te weigeren, is het nog moeilijker om bestemmingen te vinden die eruit springen. Wist je dat Letland maar twee uur vliegen is vanaf Amsterdam. En de vlucht vanuit Eindhoven is zelfs een beetje korter.

Foto: Letland, Dreamstime

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x