EvenementOrganiseren.nl

Een tent huren voor je event? 6 zaken die je niet mag vergeten

Door Veldeman
Een tent huren voor je evenement is een uitstekende keuze en biedt je heel wat flexibiliteit. Je kiest zelf de locatie en personaliseert de grootte, vorm, opstelling, indeling en inkleding volledig op maat van je event en je wensen. Overtuigd? Tentenbouwer Veldeman geeft je graag 6 zaken mee om niet uit het oog te verliezen bij de organisatie van je event in een tent.

1) Toegankelijkheid van het terrein

Hoe toegankelijk is het terrein waar je evenement doorgaat? Geraken vrachtwagens er gemakkelijk, is het terrein berijdbaar of vormt je ideale locatie volgens jou een moeilijkheid? Wees alvast gerust, want een ervaren en professionele tentenbouwer bouwt zijn tijdelijke constructies zelfs op de meest uitdagende locaties. Twijfel je over de toegankelijkheid van het terrein? Vraag dan voordien een locatiebezoek.

 

2) Huurperiode

Van wanneer tot wanneer moet de tent operationeel zijn? Heb je al nagedacht over de opbouwdata? Zo kan er meteen een duidelijke planning gemaakt worden.

 

3) Capaciteit

Hoeveel mensen verwacht je? En wat zal er precies gebeuren: een diner, een dansfeest, een optreden, …? Of een combinatie van enkele activiteiten? Vertel duidelijk hoe je perfecte event eruitziet, zodat de geschikte tent voorgesteld kan worden.

 

4) Seizoen

Gaat je evenement door in de winter of in de zomer? Afhankelijk daarvan kan je opteren voor een verwarmingsinstallatie of een manier om je tent te koelen. Naargelang het seizoen zijn er verschillende opties om het comfort in je tent te optimaliseren en je gasten een fijne beleving te bieden.

 

5) Vergunningen en veiligheid

Heb je van de gemeente een vergunning nodig voor het plaatsen van een tijdelijke accommodatie? Vraag dit op voorhand na en vermijd eventuele boetes. Sta zeker ook stil bij de veiligheid. Een professionele tentenbouwer als Veldeman is ISO9001- en EN1090-gecertificeerd, wat garant staat voor kwalitatieve tenten. De tenten voldoen bovendien aan de vereiste bouwnormen inzake brandveiligheid, wind- en sneeuwbelasting. Verder kunnen zij zorgen voor noodverlichting en brandveiligheidsvoorzieningen zoals nooddeuren en noodpictogrammen, volledig volgens de vereiste voorschriften.

 

6) Extra voorzieningen en technieken

Wil je graag een terras aan je tent? Heb je een vestiaire, sanitair, inkomsassen of een keuken nodig? Ook hiervoor kan je terecht bij je tentenleverancier.

Heb je vaste toeleveranciers voor technieken zoals licht en geluid? Breng ze met je tentenleverancier in contact, zodat de planningen op elkaar afgestemd kunnen worden en de opbouw en afbraak van je event zo vlot mogelijk verloopt. 

Heb je geen vaste toeleveranciers, dan kan je tentenbouwer je voorstellen aan zijn partners. Zo heb jij één aanspreekpunt voor alles. Overzichtelijk en gemakkelijk!


tent, evenementenlocatie, flexibele eventlocatie, tenten, eventtent

Op zoek naar een tentenleverancier die je kan vertrouwen, die je ontzorgt en die geen uitdaging uit de weg gaat? Veldeman staat te popelen om je verder te helpen! Contacteer Veldeman op het nummer 089/47 31 31 of via info@veldemangroup.be. Team Veldeman helpt je graag je droomevent te verwezenlijken.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x