EvenementOrganiseren.nl

Een livestream evenement is geen hybride evenement

Door Krowden
Ga je een livestream evenement organiseren, realiseer je dan dat je een livestream uitzendt van een fysiek evenement, punt. Pas bij regievoering voor zowel het online als het fysieke evenement, spreken we van een hybride event.

In het allesomvattende online magazine Hybride evenementen de toekomst of toch niet staan vele do's en don'ts voor het organiseren van een hybride evenement. EvenementOrganiseren.nl licht er graag twee uit:

  • Hybride evenementen: dit moet je NIET doen!

Een livestream is geen hybride evenement...

Ga niet denken dat als je jouw sessies aan een stream hangt dat je opeens een hybride event hebt. Nee, dan heb je een fysiek event en zend je het uit, leuk maar dat deden we al 100 jaar. Bied je online deelnemers meer dan alleen kijken naar een beeldscherm: zorg voor interactie en ontmoetingen! 

 

  • Tips voor Hybride evenementen: dit moet je doen!

Stream de fysieke sessies

Stream je fysieke sessies, dit is zo makkelijk tegenwoordig dat je een dief van je eigen event bent als je het niet doet. Kleine moeite om even een camera aan een stream te koppelen en de inhoudelijke sessies uit te zenden, maar dan ben je er nog niet: zorgen dat online deelnemers ook echt engaged zijn. Dit is een mooi voorbeeld evenement van hoe je dat doet. Genoeg AV partijen die wij kunnen aanraden waar we pakketjes mee maken en hierdoor niet gelijk 6000 euro hoeven te rekenen. Vraag ook je locatie of zij materiaal hebben en naar een rtmp stream kunnen streamen.

Over livestream evenement:

De livestream is in korte tijd razend populair geworden. Logisch, want je kunt heel efficiënt en effectief kleine en grote groepen mensen bereiken, ongeacht waar ze zich bevinden. Tijdens de pandemie is de livestream volledig ingeburgerd en deze zal zich in toekomst blijven evolueren. Maar wat heb je nodig voor een succesvolle livestream? Wij hebben handige livestream event checklist voor je gemaakt.

 

Hybride evenementen: de toekomst of toch niet?

Alles weten over de afweging online, fysiek of hybride? Vele tientallen do's en don'ts voor hybride evenementen? Een toekomstvisie die niet zo zeer gaat over de hybride vorm, maar veel meer over always on events? Klik dan op onderstaande cover voor ons online magazine:

 

Livestream - meer informatie

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x