EvenementOrganiseren.nl

Hoe organiseer ik een livestream event of online evenement?

Hoe organiseer ik een livestream of een online event? Wat zijn de kosten van een livestream? Vragen die we bij EvenementOrganiseren.nl vaak horen. Ons team van experts helpt je graag verder met antwoorden op veel voorkomende vragen.

Hulp nodig bij een online evenement? Of een livestream organiseren? Wij hebben een team met tientallen jaren ervaring dat je graag op gang helpt: info@eventbranche.nl of T: 0314-361060. Ook is er een checklist voor het organiseren van een livestream.

De livestream is een online evenement dat tijdens de pandemie een stormachtige ontwikkeling heef doorgemaakt. Gebruiksvriendelijke programma’s als Teams en Zoom zijn niet meer weg te denken uit onze werkomgeving. Maar een livestream organiseren kan nog veel meer zijn dan dat.

Ga je een livestream of online event organiseren? Werk dan samen met een livestream studio. Dit zijn experts op audiovisueel gebied. Zij geven advies van camera tot microfoon.

Er zijn studio's gespecialiseerd in online events te vinden in heel Nederland.

Livestream event organiseren of online evenement organiseren?

Waar vind ik een studio voor een livestream?

Online event organiseren Amsterdam en omstreken:

B.Amsterdam Livestream Studio's

Green Screen Studio Huren in Almere

Studio Beurs van Berlage Amsterdam

Live Legends Abcoude

NEOC virtual events Amsterdam

TOBACCO Livestream Studios Amsterdam

 

Online event organiseren Den Haag en omstreken:

AVEQ online events Den Haag

The Hague Conference Centre Studio's

Fokker Terminal Online Studio's Den Haag

 

Online event organiseren Rotterdam en omstreken:

Van der Maarel Studio Settings in Hazerswoude-dorp

Advance Business Events Online events Schiedam

GCO Global virutal en digital events Sliedrecht

 

Online event organiseren Utrecht en omstreken:

- KAS Meeting en eventlocatie in Woerden

- i! XR Extended Reality (XR) Studio in Utrecht

- FX Agency Virtuele Studio in Utrecht

- AVEX Studio's in Breukelen

- Livestream Station in Werkhoven

- Jaarbeurs Studio in Utrecht

 

Online event organiseren Hilversum:

- Gooiland Studio in Hilversum

- Digivent in Hilversum

 

Online event organiseren Gelderland:

- Media Cows Studio's in Doetinchem

- Orpheus Online Events in Apeldoorn

- Live Stream Studio's oa in Harderwijk

- Next Studios oa in Barneveld

 

Online event organiseren in Overijssel:

- Studio Deventer TTM Event Facilities in Deventer

 

Online event organiseren in Limburg:

- MECC Studio in Maastricht

 

Online event organiseren in Brabant:

- Big Stuff studio voor online events op locatie

- Studio 1931 XL in Den Bosch

 

Op zoek naar een locatie of studio voor jouw online event?


Livestreams zijn op veel manieren inzetbaar. Een live uitzending of online evenement kun je bijvoorbeeld inzetten voor je externe communicatie. Een fysiek evenement heeft de grootste impact, maar met een goede livestream kun je een groter publiek bereiken. Een livestream is ook zeer geschikt voor je interne communicatie.

Een sprekend voorbeeld van een live evenement ingezet voor interne communicatie is de online vrijdagmiddagborrel. Veel bedrijven stuurden hun medewerkers tijdens de pandemie een box met een hapje en een drankje. Middels een livestream wordt verteld over de inhoud van de box, bijvoorbeeld door een biersommelier. Tijdens zo'n digitaal event werden de collegiale banden onderhouden.

Educatieve doeleinden

Ook voor educatieve doeleinden, zoals trainingen of cursussen kan een livestream de juiste oplossing zijn. Door de live uitzending op te nemen, kun je deze meerdere malen gebruiken. Heel efficiënt.

Zeker als de content van het online event via video s verder wordt verspreid. Een groot voordeel ten opzichte van offline events.

De live uitzending is perfect voor het lanceren van nieuwe producten. Denk maar eens aan hoe Apple zijn nieuwe iPhone aan een wereldwijd publiek presenteert.

Voordelen livestream

Wat zijn de voordelen van een livestream of webinar? Dat zijn er velen. Te veel om op te noemen.

We noemen de belangrijkste voordelen van live streamen. Pluspunt? Je hoeft mensen niet op een vast tijdstip een vaste locatie samen te brengen.

Via live streaming bereik je een groter aantal mensen. De deelnemers van jouw online event, maar zeker ook na het live gaan. Want de live video is straks weer verder te verspreiden via bijvoorbeeld social media.

Ander belangrijk voordeel zijn de kosten. Met een relatief bescheiden budget kun je al prachtige streams opzetten. Daarbij zorgen meerdere camera s voor kwalitatief goede video content. Met daardoor een groot aantal mogelijkheden voor het hergebruik van deze content in het natraject.

Nog een belangrijk voordeel is dat je eenvoudig gegevens kunt verzamelen van de bezoekers.

Tip: studio's om online events en livestreams te organiseren denken graag mee. Niet alleen qua inhoud, opzet van het programma, maar ook als het gaat om de techniek. De kwaliteit van de livestream van jouw event verandert al snel door bijvoorbeeld het aantal camera s en microfoons.

5 tips voor het organiseren van een online evenement:

  1. Denk als een TV maker
  2. Het zwarte gat tussen zender en ontvanger
  3. Geef je sprekers hun show terug
  4. Pas op met breakouts
  5. Sprekers ga staan!

>> Meer tips voor het organiseren van een online event

Wist je dat het best eenvoudig is om livestreams tot een waardevol onderdeel van je communicatiestrategie te maken? Je kunt je potentiele publiek bij voorbaat al raken en nieuwsgierig maken met de uitnodiging. Als je daarin slaagt wil niemand het main-event – de livestream – missen.

Natuurlijk neem je de livestream op. Na het online event kun je delen van de inhoud weer delen met een nog grotere doelgroep. Jouw online evenement als content motor. Iets waarvan je bij het begin bewust van moet zijn bij het online event organiseren.

Voor COVID waren we niet bezig met het online evenement organiseren. Het bedrijfsleven, het onderwijs en particulieren kunnen nu niet meer zonder.

Door de populariteit van de livestream evolueert dit middel bij wijze van spreken met de dag. Steeds meer bedrijven specialiseren zich in dit krachtige communicatiemiddel. Zij zorgen met hun kennis, ervaring en expertise dat elke livestream en online evenement een succes wordt. 

Wat zijn de kosten?

Wat zijn de kosten van een livestream? Dat is heel erg afhankelijk van jouw wensen. Voor een paar honderd euro zet je een professionele livestream op samen met een studio bij jou in de buurt. De sky is the limit; je kunt ook tienduizenden euro spenderen aan een livestream of online event.

Livestream - meer informatie

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x