EvenementOrganiseren.nl

Een flexibele overkapping voor jouw volgende evenement? Flexibele shelters zijn de oplossing

Door Epic Shelters
Voor de meest uiteenlopende evenementen kan een ‘shelter’ een passende oplossing zijn. Onder deze shelters vallen onder andere luifels, op maat gemakte overkappingen, het perfecte dak voor je bezoekers. Maar hoe kunnen deze worden ingezet? Wat moet je weten over deze flexibele shelters?

EvenementOrganiseren.nl ging in gesprek met shelter specialist Epic Shelters. Zij delen 5 tips/vragen voor het inzetten van flexibele shelters.

 

Wat is de kracht van een shelter?
Sfeer! Beschutting! Mooi en handig…. Kan daar waar jij hem hebben wilt. Wij maken een shelter altijd wel passend.

Voor welke events zijn shelters ideaal?
Elk event! Traditioneel denk je aan festivals. Klopt, noem een festival en wij staan er! Maar shelters zijn ook ideaal bij bruiloften, sportevents en bedrijfsfeesten.
Inspiratie:


 

PRAKTISCH

Aan welke afmetingen moet je denken?
Onze shelters heb je in de kleine maten met 7m doorsnee waar hangmatjes in hangen, maar ook grote shelters van 15*53 meter die als complete stagearea gelden waar de vakwerkliggers al in verwerkt zitten en tot 500kg licht en geluid aan gehangen kan worden. Daarnaast kunnen wij custom made shelters maken. Shelters die op maat worden gemaakt voor bij jou op je bedrijfsevent, vaste opstelling in de tuin of voor de communie van je zoon. Kleur is altijd in overleg en je kan jouw shelter zelfs full colour laten bedrukken met je eigen logo erop.

 

Hoe zit het met veiligheid?
Bij al onze shelters zitten gecertificeerde bouwboeken, waar je alles in kan terugvinden over de shelters. Denk hierbij aan windkrachten, brandbaarheid en verankering. Tegenwoordig kunnen wij al onze shelters neerzetten tot windkracht 7. Eerst was dit windkracht 5 maar door middel van extra verankerking, in de vorm van grote stalen pinnen van 1.50m die de grond ingaan, hebben we dit weten te bewerkstelligen. Ons pvc is m2, wat inhoudt dat het brand ontvlambaar materiaal is, zodat het geen brandgevaar oplevert.

 

En de opbouw/afbouw?
Dat doet EPIC natuurlijk! Complete ontzorging! Wij komen met een groepje langs om alles netjes neer te zetten, tot in het kleinste detail nauwkeurig. Zodat jouw event helemaal check is! Bij grote festivals komen we zelfs met onze eigen loader. Na afloop komen we alles netjes afbreken en zelfs het laatste graspolletje leggen we nog recht.

 

Hoe ziet bijvoorbeeld flexibel vergaderen op een onconventionele eventlocatie er uit?
Bedrijven moeten vandaag de dag snel schakelen i.v.m. de corona perikelen en daarom worden er tijdelijke locaties gebouwd waar ook onze shelters van pas zouden komen. Een shelter kan dus op elk soort event. Voornamelijk komen wij op festivals maar steeds meer gaan we richting de home & living kant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaste opstellingen in de tuin bij mensen, communies of bruiloften.

Mochten wij niet op een grasveld staan waar we met de verankering de grond in kunnen, kunnen wij ook op ballast bouwen. Dit doen we met grote, zware betonblokken. Ook hier hebben we een bouwboek voor. Op het moment hebben wij 12 verschillende modellen en zijn druk bezig om het assortiment uit te breiden. Van sommige modellen hebben we er zo’n 50 en van sommige modellen hebben we er maar 1. Wij komen de shelter bouwen en breken en zorgen dat u zich nergens druk om hoeft te maken. Zelfs de statafels kunnen wij erbij leveren, zodat uw gasten lekker kunnen staan de kletsen aan onze eventtables. Zelf de gewenste versiering erin ophangen en uw event kan beginnen!

Meer informatie over deze flexibele overkapping voor jouw evenement? 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x