EvenementOrganiseren.nl

Een effectief en impactvol congres – 3 tips

Door WICC Hotel & Congres
Een congres is een grootschalige bijeenkomst rond een bepaald thema, waar bijvoorbeeld wetenschappers of leden van een bepaalde organisatie aan deelnemen. Voor wetenschappelijke congressen of congressen in het bedrijfsleven worden ook de termen symposium of conferentie gebruikt.

Het organiseren van een congres kan een uitdaging zijn. Een locatie kan ondersteunen bij de totstandkoming van een effectief en impactvol evenement. Zeker als zij wekelijks meerdere congressen hosten. Expert als het gaat om het hosten van congressen, Wageningen International Congress Centre, deelt een aantal tips voor jouw volgende evenement.  

 

  • Tip: Gebruik de expertise van de locatie

In een vroeg stadium is het belangrijk om als organisatie samen met de locatie om tafel te gaan. Samen wordt het concept van de bijeenkomst uitgewerkt. Als dit concept in grote lijnen geschetst is kan in het vervolgtraject het definitieve programma vastgesteld worden.

 

  • Tip: Onderschat niet de toegevoegde waarde van catering tijdens een congres

Tijdens een congres wordt veel kennis gedeeld, vaak is het voor de bezoekers in dag die veel energie kost. Voeding kan een belangrijke rol spelen als het gaat om het scherp houden van de eventgast. Een of misschien wel dé mogelijkheid om gasten weer energie te geven. Samen met de locatie wordt gekeken wat voor een foodbeleving bij het evenement past. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat eventbezoekers bewuster zijn van wat zij eten. 
Denk aan streekproducten maar ook bewust omgaan met voedselverspilling. Overleg samen met jouw congreslocatie om duurzaam om te gaan met de eventcatering.

 

  • Tip: Wees op tijd met het vastleggen van de datum

Zorg dat je voldoende tijd om ook nog flexibel om te kunnen gaan met de congresdatum. Dan heb je de mogelijkheid om samen met de locatie de beste datum te kiezen en heb je de grootste kans dat alle ruimtes, die nodig zijn voor het congres, nog beschikbaar zijn en ingezet kunnen worden. 

 

Extra opmerking van de congreslocatie:  Kwaliteit kost geld, houdt hiermee rekening in het budget en bespaar niet op de kwaliteit ten koste van jouw congres.   

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x