EvenementOrganiseren.nl

De checklist voor een goodiebag

Door Gooiland Events
Komt bij de organisatie van jouw evenement de vraag voorbij of er een goodiebag moet komen? Pak dan niet meteen de telefoon om pennen, sleutelhangers en notitieboekjes te regelen. Stel jezelf eerst de vraag: willen we dit écht? Duurzaam is het namelijk niet, kostbaar wel. Tóch een goodiebag bij de uitgang? Loop dan even deze checklist na.
  • Check: Passen de goodies bij je evenement?

Sluit de inhoud van je goodiebag aan bij jouw evenement? Dan zit je goed. Op die manier is de goodie een herinnering aan jouw geweldige evenement of versterkt het het gedachtengoed van jouw organisatie. Zomaar een gadget weggeven, heeft niet zoveel zin. Na een tijdje is je gast simpelweg vergeten van wie het afkomstig is of het ligt in de prullenbak.

 

  • Check: Verrassen je goodies?

Goodies spelen vaak in op trends. Lukt het jou een goodie te geven die nog niemand eerder heeft gezien? Super! Komt de goodie maanden later pas in je tasje terecht, dan sla je de plank mis. Onderzoek dus goed of je jouw gasten verrast met de inhoud van je bag. 

  • Tip: wat dacht je van de overgebleven cateringitems leuk verpakken en aan het einde uitdelen? Goed voor het milieu en lekker voor onderweg.

 

  • Check: Worden je gasten er blij van?

Beeld je eens in dat jij de ontvanger bent van je eigen goodiebag. Wat zou jijzelf doen met de inhoud? Items die een plekje in je huis krijgen, mogen blijven. De goodies die al snel de weg naar de prullenbak zouden vinden, verdienen geen plek in de tas. Beter geen goodiebag dan een slechte goodiebag.

 

  • Check: Is al het overbodige verpakkingsmateriaal geëlimineerd?

Plastic hier, plastic daar. In deze tijd kun je het eigenlijk niet meer ‘verkopen’ om met allerlei verpakkingsmaterialen aan te komen zetten. Dat leidt tot ergernissen bij je gasten. Wees daarop extra kritisch bij het inpakken. En kijk ook naar het materiaal van de goodiebag zelf. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een katoenen goodiebag met je logo erop. Waarschijnlijk kom je wat duurder uit, maar de tas levert duurzame, wandelende reclame op.

 

  • Check: Is het geen tasje vol folders?

Hoe vaak verliet jij een bijeenkomst met een tasje vol folders en brochures? Juist, te vaak! Wil je jouw partners zichtbaarheid geven middels je goodiebag? Stel dan eisen aan de goodie. Dat is het meest effectief voor jou, maar ook voor je partner. Die folders kun je ook kwijt bij de uitgang van je evenement middels folderbuffet. Dan kiezen je gasten zelf wat ze mee naar huis nemen. 

Dit is een blog van Gooiland Events. De account- en eventmanagers zijn altijd op de hoogte van de laatste én beste goodietrends. Ze denken graag met je mee!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x