EvenementOrganiseren.nl

Catering op jouw evenement: 4 vormen

Door Bakx & Meijer Catering
Good Food is Good Mood dat is de stelling van eventcateraar Bakx en Meijer. In dit inspiratie artikel 4 vormen van catering die bij jouw evenement ingezet kunnen worden. En daarnaast: heel veel inspiratie!

De barbecue
Of het nu zomer of winter is… Wij houden wel van een mooie barbecue! Beetje met vuur spelen, en grillen maar!
Met duurzame vis, verantwoord vlees of ga je voor een volledige vegetarische barbecue? We passen het aan op jouw wensen!


 

Sit down & relax

Ga lekker zitten en geniet! Volledig ontzorgd worden, een avond vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Lange tafels, lekker eten en heerlijk kletsen met collega’s, relaties of vrienden. Een mooi moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken.

Het menu
Ook in het menu vind je onze duurzame insteek terug. Wij werken met producten uit het seizoen die lokaal, biologisch en van goede kwaliteit zijn. In de zomer een menu met zomergroente en -fruit en in de herfst/winter met de groente en fruit uit het najaar. Mooie gerechten zoals je in een restaurant zou krijgen. 3, 4, 5 of 6 gangen, we denken graag met je mee.

Look & Feel
Klassiek
De tafels worden ingedekt met linnen en mastiek voor een klassiek diner. Mooi bestek en sfeervol kaarslicht mogen ook niet ontbreken in dit plaatje.

Modern
Voor een strakke, moderne uitstraling passen we de stoelen, tafels en deco aan om die look te krijgen. Helemaal in het wit of juist helemaal in het zwart? De ruimte mooi uitgelicht, zodat het geheel nog beter tot z’n recht komt.



 

Streetfood Diner
Streetfood is tegenwoordig niet meer weg te denken op een evenement. Lekker en herkenbaar eten in een ongedwongen en informele sfeer. Kwaliteit, variatie en creativiteit zijn terug te vinden in de bereiding en presentatie van de items.

Bakx & Meijer is dé partner als het gaat om Streetfood. Wij voorzien je gasten van handzame, smaakvolle gerechten die over de hele wereld op straat en festivals worden verkocht. De gerechten worden bereid met verse en zoveel als mogelijk lokale en biologische ingrediënten.

Streetfood Stations
Bakx Burgers
De lekkerste Bakx Burgers zijn hier verkrijgbaar. Op een zacht hamburgerbroodje serveren wij een burger gemaakt van Hollands rund. De burger wordt afgemaakt met kropsla, tomaat, rode ui en truffelmayonaise.

Wist je dat?!
Wij een 50/50 burger serveren? De helft van de burger is van weiderund en de andere helft van tarwe. Je proeft er niks van, maar het heeft wel een positieve invloed op de CO2-reductie. Dat is een win-win toch?!

Ook vegetarische Bakx Burgers
Ook is er een lekkere vegetarische burger verkrijgbaar, gemaakt van noten en champignons.

Happy Hotdog
Op een zacht puntje van de bakker serveren we een gekruid worstje van kalkoen. Als vegetarische variant is er een worstje van de vegetarische slager te verkrijgen. De Happy Hotdog kun je naar wens afmaken met diverse sauzen, gebakken uitjes, augurk en zuurkool.

Pasta di Mama
Italiaanse pasta zoals di Mama die maakt! Verse pasta met keuze uit 2 sauzen. Een saus van gepofte tomaten of een saus van champignon-truffel. Lekker met gegrilde groenten! Om de pasta helemaal af te maken zijn er toppings zoals verse pesto, kaas, rucola en uitgebakken spekjes.

Curry Up! (vegetarisch)
Heerlijke geurende curry waar je direct trek van krijgt! Verse rijst met keuze uit een groene of rode curry gevuld met groenten. De curry is af te toppen met nootjes, koriander en kroepoek.

Flammkuchen
Een lekkere warme, knapperige slice uit de speciale flammkuchen oven. De flammkuchen is rijkelijk belegd met frischkase, Emmenthaler, rode ui en fijngesneden peterselie. Voor de liefhebber is er ook een variant met spekjes.

Saladetuin (vegetarisch)
In de saladetuin staan diverse bakjes en schaaltjes, gevuld met heerlijke items om zelf een gezonde salade samen te stellen. Er zijn diverse soorten sla en toppings zoals komkommer, tomaat, gemarineerde champignons, maïs en nootjes. Tot slot een scheutje dressing en smullen maar!

Pulled Chicken
Overgewaaid vanuit Amerika, maar dan net iets anders. Geen pulled pork, maar pulled chicken. Langzaam gegaarde kip, smaakvol gemarineerd, op een vers afgebakken broodje. Natuurlijk met huisgemaakte koolsalade en chilsaus om het helemaal af te maken!

Aloha!
Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii waar vis of kip en verse groente centraal staat. In onze Poké bowl zit een basis van witte rijst, sojaboontjes, wakame, kikoman en wasabi en is aan te vullen met diverse toppings als kip, zalm en diverse groenten.

Brooklyn Broth
Op iedere straathoek in New York kan je deze sterk getrokken bouillon vinden en hij moet natuurlijk heet worden gedronken! In de variant groente of rund en afgemaakt met verse groenten, knapperige croutons en verse tuinkruiden. Uiteraard met een stuk brood om lekker in te dopen!

Wok & Roll (vegetarisch)
Vers gewokte nasi met knapperige groenten, zo uit de pan. Afgetopt met verse koriander, gekneusde nootjes en kroepoek.

Hupsaté
Heerlijke malse kippendij met zoetzure komkommer en atjar, kroepoek, gebakken uitjes en natuurlijke pindasaus! Dat lust toch iedereen? Als vegetarische variant een gemarineerd, gegrilde groente spies met teriyaki.

Grandma’s Stew
Ook zo’n lekker winters gerecht. Grote pannen met daarin een smaakvolle runderstoof, rijkelijk gevuld met verse groente van het seizoen en aardappel, op smaak gemaakt met verse kruiden en spekjes.

Borrelplank
Allemaal lekkers van Hollandse bodem, diverse hammen, kazen, gegrilde groenten en vers afgebakken stokbrood. Stel bijvoorbeeld een eigen plankje samen van gedroogde ham van het Friese Friberse varken, Utregse kaas, tomaatjes en ossenworst. Alleen nog een lekker wijntje erbij!

Cut the Crêpe
Heerlijke eierpannenkoeken, vers gebakken in de pan, zo op je bord. Naar wens af te maken met toppings als nutella, poedersuiker, kaneelsuiker, jam en stroop.

Hieper de Pieper
Natuurlijk mogen de frietjes niet ontbreken! Kraftbakjes gevuld met goudgele friet in de schil geserveerd met een dot romige (kruiden)mayonaise. Er kan ook worden gekozen voor een variant met aardappelwedges in de schil met grof zeezout.

Fish & Chips
Niet meer weg te denken uit het Engelse straatbeeld. Wij serveren een bakje met krantenpapier gevuld met verse frieten en krokante Noorzeevis. Lekker gekruid en met een dip van remouladesaus.

Pick your Pinchos
Hét bekende Spaanse hapje met de prikker. Vers afgebakken slices brood met toppings zoals tomaten, mozzarella, gemarineerde gamba’s en groentes.

Als de bliksem
Deze winterse kost lust iedereen wel in de koude maanden. Diverse stampotten zoals bijvoorbeeld hete bliksem, boerenkool of hutspot. De stamppot is af te maken met losse toppings als een gesnipperd uitje, uitgebakken spekjes, rookworst, balletje gehakt, jus, piccalilly en zilveruitjes. Tevens serveren wij vegetarische worst voor de liefhebber.

Trick ‘n Treat
Een uitgebreide desserttafel gevuld met diverse zoete lekkernijen passend bij het seizoen. Denk aan huisgemaakte brownies, tiramisu of in de zomers een lekkere Eton Mess met rood fruit.

Festival Style met Foodtrucks
Om het festival gevoel tijdens het streetfood diner nog meer te benadrukken heeft Bakx & Meijer een heuse mini foodtruck line up! Deze ware eyecatchers kunnen als extra worden bijgeboekt. Ook zeer geschikt voor locaties waar de grote foodtrucks niet kunnen komen of bij een beperkt budget. 



 

Walking Dinner
Kleine gerechten die makkelijk kunnen worden gegeten. Je gasten zijn vrij om rond te lopen en toch lekker te genieten van een mooi diner. De gerechtjes zijn handzaam en worden uitgelopen, zodat jij en je gasten niet een gesprek hoeven te onderbreken.

Een walking dinner is dan ook perfect voor een netwerkborrel of bedrijfsfeest.

Mini Streetfood Diner
Het mini streetfood is een tussenmaat tussen wat kleine borrelhappen en een vullend diner. Het is geen maaltijdvervangend diner, maar de gasten gaan wel met een voldaan gevoel naar huis. We gaan uit van twee items per persoon, waarbij er een keuze kan worden gemaakt uit onderstaande items. Deze items worden altijd uitgelopen.

PASTA DI MAMA
Italiaanse pasta zoals di mama die maakt! Verse pasta met keuze uit twee diverse sauzen, een saus van gepofte tomaten of een saus van champignon-truffel. Lekker met gegrilde groenten. Afgemaakt met verse pesto, Parmezaanse kaas, rucola en uitgebakken spekjes.

CURRY UP! (v)
Heerlijk geurende curry waar je direct trek van krijgt! Witte rijst met een rode curry gevuld met grof gesneden groenten. De curry wordt afgemaakt met nootjes, verse koriander en kroepoek.

FLAMMKUCHEN
Een warme, knapperige slice uit de speciale flammkuchen oven. De flammkuchen is rijkelijk belegd met frischkase, Emmenthaler, rode ui en fijngesneden peterselie. Voor de liefhebber is er ook een variant met spekjes.

SALADETUIN (v)
Een gezellige salad-shaker gevuld met een smaakvolle salade, passend bij het seizoen.

PULLED CHICKEN
Overgewaaid vanuit Amerika, maar dan net iets anders! Geen pulled pork, maar pulled chicken. Langzaam gegaarde kip, smaakvol gemarineerd op een vers afgebakken broodje. Natuurlijk met huisgemaakte koolsalade en chilisaus om het helemaal af te maken!

PICK YOUR PINCHOS
Hét bekende Spaanse hapje met de prikker. Vers afgebakken slices brood met toppings zoals tomaten, mozzarella, gemarineerde gamba’s en groentes.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x