EvenementOrganiseren.nl

5 Redenen om met het openbaar vervoer te reizen in Zwitserland

Door Switzerland Convention & Incentive Bureau
De veelzijdigheid van de Zwitserse landschappen is uniek in Europa. Door via het spoor door het land te reizen ziet u hoe indrukwekkend de veelzijdigheid is. Geen enkel ander land heeft een vergelijkbaar openbaar vervoersnet te bieden. Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft 5 antwoorden op de vraag: ‘Waarom is het openbaar vervoer in Zwitserland ideaal?’ op een rij gezet.

1. Swiss Travel System
Het openbaar vervoer in Zwitserland is een bont geheel van grote en kleine vervoersondernemingen. Allereerst zijn er de Zwitserse Bondsspoorwegen (SBB/CFF/FFS, al naar gelang het taalgebied) die over de hoofdlijnen van het spoorwegnet rijden. Daarnaast zijn er tal van particuliere treinmaatschappijen, die – vaak over smalspoor – de bergen in gaan, waaronder de beroemde panoramatreinen. Daar waar geen spoorlijn ligt, wordt de postauto ingezet en aan de oevers van de grote meren liggen schepen gereed. Wat uw bestemming ook is,  u kunt er altijd komen per openbaar vervoer. Al die maatschappijen werken samen binnen het Swiss Travel System (STS). Voor buitenlandse reizigers zijn speciale OV-kaarten beschikbaar die op het hele net geldig zijn en het reizen bovendien voordeliger maken.
Meer informatie.

2. Kaartsoorten
Het Swiss Travel System kent een breed assortiment voordeelkaarten, om voor elke reiswens de beste oplossing te kunnen aanbieden. Komt u bijvoorbeeld per vliegtuig in Zwitserland aan en heeft u genoeg aan een retour naar uw eindbestemming, dan komt het Swiss Transfer Ticket in aanmerking: een (meerdaags) retour vanaf grens- of luchthavenstation. Heeft u diverse reisdoelen in Zwitserland die u allemaal via het openbaar vervoer wil bereiken, kies dan voor een Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot gedurende 3, 4, 8 of 15 dagen. Het ticket is ook geldig in de panoramatreinen (excl. zitplaatsreservering en/of toeslag) en openbaar vervoer in 90 steden. Gratis toegang tot meer dan 500 musea. Tot 50% korting op bergexcursies.
Meer informatie Swiss Transfer Ticket
Meer informatie Swiss Travel Pass

3. Huur een vergader- of partytrein
In plaats van vergaderen op een bepaalde plek kunt u in Zwitserland besluiten een vergaderrijtuig te huren. Dan kunt u al rijdend ook nog van het landschap genieten. Het airconditioned conferentierijtuig Le Salon de Luxe is te huur in twee uitvoeringen: 24 zitplaatsen aan een conferentietafel of aan tafels voor 4 personen plus 10 fauteuils of 32 zitplaatsen aan conferentietafel of aan tafels voor 4 personen, zonder fauteuils. Aanwezig zijn een luidsprekerinstallatie, beamer, flipchart en aansluiting voor notebooks. Het conferentierijtuig kan apart worden ingezet of als extra rijtuig worden aangekoppeld. Voor catering wordt uiteraard ook gezorgd en er gaat competente reisbegeleiding mee.
Meer informatie.

4. Hoe vaak en hoe snel?
Als we het over samenwerking hebben: alle Zwitserse OV-dienstregelingen zijn te vinden op de website www.sbb.ch, zelfs de internationale verbindingen met Nederland. Het spoorwegnet is zeer fijnmazig en tevens één van de drukst bereden  ter wereld. De treinen in Zwitserland rijden volgens patroondienstregeling, dat wil zeggen met vertrek op vaste tijdstippen. Tussen de grote steden is dat elk half uur en binnen stadsregio’s soms elk kwartier, dus mocht een vergadering uitlopen, dan heeft u bijna geen tijdverlies. Op de meeste treinperrons bevindt zich een zone-indeling; op de matrixborden is te zien in welke zone de rijtuigen 1ste en 2de klas stoppen.
Meer informatie.

5. Express deur tot deur groepsbagage
Deze service is beschikbaar voor groepen van 10 tot 50 personen die per trein, but en boot in Zwitserland reizen en wordt aangeboden tussen 400 servicepunten in Zwitserland, waaronder Zurich luchthaven en Geneve luchthaven. Kosten per transfer CHF 200 (netto prijs zonder commissie).
Meer informatie.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x