EvenementOrganiseren.nl

5 geheimen van georganiseerd werken

Je kent ze wel… die mensen die alles voor elkaar lijken te hebben op het werk. Ze denken aan alles, weten alles en komen nooit onvoorbereid aan op een vergadering. Deze mensen weten als geen ander hoe zij het beste hun werk kunnen organiseren. Benieuwd naar hoe zij dit doen? Hier zijn de 5 geheimen van georganiseerd werken.

1. Schrijven, schrijven, schrijven…
‘Ik onthoud het wel, dat hoef ik niet op te schrijven…’ is een van de grootste leugens die je tegen jezelf vertelt. Verjaardagen, vergaderingen, werkuitjes, telefoonnummers: schrijf ALLES op. Mensen zullen versteld staan hoeveel jij weet en hoe georganiseerd jij bent. Zorg dus dat je altijd pen en papier, je telefoon of iets anders bij je hebt waardoor je altijd belangrijke informatie voor handen hebt.

2. Plan zoveel mogelijk.
Plannen is een van de belangrijkste dingen bij georganiseerd werken. Je wilt namelijk geen tijd verspillen en zo productief mogelijk te werk gaan. Veel mensen maken gebruik van planners waarbij je precies je dag/week kan inplannen, dit is de perfecte manier om georganiseerd te werken. Als je weet wat je op een dag allemaal af wilt hebben of wilt bereiken, dan kan het plannen beginnen!

3. Wees niet te perfectionistisch.
Perfectionisme is vaak een goede eigenschap, toch kan het ook goed zijn om genoegen te nemen met ‘oké’. Hoe langer je aan iets zit, hoe minder je aan andere dingen op je ‘To Do-lijstje’ toekomt. Voor je het weet stapelt het werk zich steeds verder op en zie je door de bomen het bos niet meer.

4. Zorg voor een georganiseerde werkplek.
Hoe kan je georganiseerd werken als je werkplek niet geordend is? Dat kan niet! Je hebt een overzichtelijke werkplek nodig en dit krijg je door alles een plekje te geven. Alle papieren bij elkaar, je schrijfblok op je bureau en de administratiemappen in de juiste volgorde. Ook is het goed om regelmatig op te ruimen en dingen weg te gooien als dat nodig is.

5. Uitstellen is verleden tijd.
Soms komen er taken met spoed onverwachts op je bureau terecht. Hoe vol je planning ook is, uitstellen wordt niet geaccepteerd. Zorg dat er altijd een plekje vrij is voor dit soort onverwachte werkzaamheden, schrijf op wat je allemaal moet doen en begin zo snel mogelijk.

Een organisatie kan veel baat hebben bij regelmatig extern vergaderen. De concentratie van deelnemers wordt bijvoorbeeld minder snel verstoord door collega’s. Bovendien voelen deelnemers zich extra gewaardeerd doordat zij ervaren dat er in ze wordt geïnvesteerd. Bent u van plan om te vergaderen op locatie. Landgoed Te Werve in Rijswijk en het koetshuis van Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn zijn inspirerende vergaderlocatie  in het groen.  Mail of bel ons voor meer informatie: info@eventcompany.nl , 070- 41 52 185. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x