EvenementOrganiseren.nl

3 scenario's voor events: 3 oplossingen

Wat kun je nog doen? Dat is toch wel een beetje de vraag van iedereen die gelooft in live communicatie. Grofweg kun je voor online events drie scenario's aanhouden met drie bijhorende oplossingen.

Gerrit Heijkoop van LiveOnlineEvents (LOE), die inmiddels wordt plat gebeld voor online oplossingen, komt tot 3 scenario's en 3 bijhorende oplossingen voor events waar het delen van content centraal staat:

Staat content en inhoud centraal? Dan kunnen dit 3 opties zijn voor jouw evenement:

Het kan zijn dat door het Corona Virus organisatoren en opdrachtgevers genoodzaakt zijn evenementen te cancellen, een deel van de bezoekers niet kan/mag huisvesten of dat 1 of meerdere sprekers niet kunnen. 

Dan zijn dit oplossingen:
 

1. Cancellen
Evenementen die volledig gecancelled (moeten) worden, kunnen kiezen voor een interactieve online uitzending vanuit een studio.
 

2. Event gaat door, deel bezoekers kan/mag niet komen
Kan het fysieke event wel doorgaan, maar mag/kan een significant deel van de bezoekers niet komen: kies voor een hybride oplossing.

Lees ook: Tips en stappen voor het organiseren van een succesvol hybride event


3. 1 of meerdere sprekers kunnen niet komen
Kunnen 1 of meerdere sprekers niet aanwezig zijn? Kies dan voor een live stream op het podium.

Heijkoop: 'Laat duidelijk zijn het live evenement heeft absoluut meerwaarde. Veel bezoekers komen voor het netwerken en de inhoud, maar met de juiste techniek, goede regie voor online deelnemers en een online host kunnen content en interactie alsnog doorgang vinden.'

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x