EvenementOrganiseren.nl

Wat kun je doen met jouw eindejaar evenement?

Door Zuidpool
Elkaar ontmoeten. Het wordt meer en meer levensbehoefte nummer 1. Voor bedrijven en organisaties is het bijna een must om elkaar in deze periode af en toe live te kunnen zien. Gelukkig heeft de eventbranche een aantal bedrijven dat hier perfect in kan faciliteren, met leuke, effectieve en veilige concepten. Mooi voorbeeld is Zuidpool achter de RAI in Amsterdam. Ze geven tips en voorbeelden voor jouw eindejaar evenement.

Het is misschien wel de enige locatie van Nederland die jaarlijks een complete metamorfose ondergaat: in de zomermaanden Strandzuid, in het najaar en de winter Zuidpool. Dat maakt de Amsterdamse locatie bijzonder, zeker ook gelet op de ligging aan het water direct achter de RAI. We vroegen het eventteam van Zuidpool/Strandzuid om een voorbeeld van een evenement dat in de zomermaanden georganiseerd werd op Strandzuid en welke tips/voorbeelden ze hebben voor eindejaarevents op ‘de Zuidpool’. 
 

Voorbeeld case: 
50 collega’s weer samen: zo fijn om elkaar weer te zien 

Een internationaal bedrijf kwam met haar Amsterdam vestiging met 50 collega’s samen, in een periode dat dit aantal was toegestaan.

De collega’s kregen eerst een presentatie op 1,5 meter van elkaar met daarna een lunch aan ‘collegatafels’. Dit zijn tafels voor max 4 personen op 1,5 meter. De lunch was per persoon verpakt met daarin broodjes en drinken. Na de lunch zijn ze gaan varen door de grachten van Amsterdam, ook uiteraard op 1,5 meter. Bij terugkomst stond de BBQ klaar op het terras. Het buffet van de BBQ was ruim opgezet en de gasten werden per 4 uitgenodigd om eten te pakken. Hierbij moesten ze eerst de handen ontsmetten en opscheppen met hun eigen bestek. Zij vonden het heel fijn om elkaar weer even te zien op een veilige manier.  


Maar nu gaan we naar de koudere wintermaanden. Wat zijn dan de tips, voorbeelden of concepten die goed kunnen werken?

 1. Silent disco 

  Het is mogelijk om voor zowel buiten als binnen een event met silent disco te organiseren. Tijdens de zomermaanden hebben we binnen dit concept verschillende quizen en (disco) bingo’s gedaan. In de wintermaanden kunnen we ook buiten warmte brengen om een leuk  en ‘warm’ samenzijn te hebben.  
   
 2. Veel buiten events   Zuidpool is helemaal winters aangekleed met overal kleedjes, kussentjes, heaters en vuurkorven. Daarnaast hebben we ter decoratie skiliften staan met her en der skilatten en snowboards. Buiten hebben we het zo knus en gezellig mogelijk gemaakt omdat we merken dat veel bedrijven het liefst in de buitenlucht een event willen organiseren. 
    
 3. Zitten 

  Het is natuurlijk van belang dat iedereen zoveel mogelijk blijft zitten. Daarom zijn dinnershows weer helemaal een hit. Hierbij krijgt iedereen een heerlijk diner en entertainment.   
 4. Kerstmarkt buiten
  Een keer wat anders? Organiseer met jouw bedrijf een kerstmarkt buiten. Puur ter vermaak en gezelligheid, of wellicht met een inhoudelijke insteek: een markt met ‘kraampjes’ vol ideeën of oplossingen per team/afdeling. 
   
 • Tip: Aprés Ski thema

Zuidpool leent zich als geen andere locatie voor een winters thema. Dus is het evenement bedoeld om samen te zijn, een klein feestje te geven? Dan kan iedereen in skipak komen, lekker warm voor buiten. 

Meer weten over de mogelijkheden op Zuidpool of sparren met het team eventexperts? Klik hier

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x