EvenementOrganiseren.nl

Waarom is een BBQ-concept juist zo interessant voor de zakelijke markt?

Door BBQ Events
BBQ staat gelijk aan gezelligheid, ruime keuze en een informele manier van dineren. Door een goede voorbereiding, verse ingrediënten, de juiste materialen, professionele chefs en excellente service maken wij van een BBQ een beleving! En met onze hout-gestookte BBQ Smokers van 7 meter lang trekken we direct de aandacht!!!

Wat zijn de concrete voordelen van een BBQ in vergelijking met andere catering-concepten?

Een BBQ is de perfecte manier om jouw evenement, groot of klein, te starten, te onderbreken of af te sluiten in een informele setting. Meubilair kan vaak worden beperkt tot een paar statafels en bierbanken, waardoor de kosten van huurmaterialen enigszins kunnen worden gedrukt. Een locatie met een stukje vrij buitenruimte is voldoende voor een BBQ; we hoeven namelijk geen complete keuken op te bouwen met alle benodigdheden en beperkingen die dat met zich meebrengt. En door middel van live-cooking kunnen nieuwgierige gasten een kijkje nemen bij de chefs. Mooie grote stukken rundvlees, van het bot vallende spareribs en heerlijke groentegerechten worden in het bijzijn van de gasten bereid en gesneden. Een groter stuk picanha of een burger zonder saus; gaan we regelen!

Daarnaast zijn de prijzen van een BBQ vaak aantrekkelijker dan een sit-down diner. Zo kunnen wij een BBQ organiseren voor introductiedagen van een universiteit vanaf € 10,00 per persoon en bedrijfsevenementen vanaf € 20,00 per persoon.

Een BBQ kan je ook upgraden tot een volwaardig meer-gangen-diner, want ook desserts van de BBQ Smoker zijn heerlijk. Wat te denken van een gegrilde banaan met chocolade, karamel, koffielikeur en vanille-ijs…


Wat zijn de hoeveelheden waar je rekening mee moet houden per persoon? Wat is de standaard? 
BBQ’s organiseren voor evenementen is net even anders dan een BBQ thuis. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wie zijn je gasten
  • Waar komen jouw gasten vandaan?
  • Wat zijn de activiteiten vooraf en achteraf? 
  • Wat is het doel van het evenement?
  • Hoeveel tijd is er vrijgemaakt voor de BBQ?
  • Wat is het budget?
  • Wat is de beschikbare ruimte buiten/binnen?


Allemaal vragen die het menu samenstellen en de hoeveelheden bepalen die wij mee gaan nemen. Je kan je voorstellen dat de dames van een drogisterij minder eten dan hongerige bouwvakkers en Indiase gasten hebben andere wensen dan Duitse gasten.

Wij hanteren als vuistregel:

  • 200 gram vlees/vis/vegetarisch
  • 100 gram groenten
  • 200 gram bijgerechten zoals salades en brood


Afhankelijk van bovenstaande vragen passen we de samenstelling en hoeveelheden hierop aan. Iets meer groenten, iets minder vlees, geen vieze vingers of alles op tafel zijn mogelijk aanpassingen. Maar is het budget beperkt, dan bereiden wij een goede burger (vlees en vega) met alles erop en eraan. Want honger na afloop van een BBQ is een no-go! Alle ingrediënten worden gekoeld vervoerd en bewaard en kunnen dus, wanneer kwaliteit gewaarborgd is, geretourneerd worden naar onze productiekeuken.

Het is dus van groot belang dat wij als BBQ-cateraar op tijd wordt benaderd met de juiste informatie. Door een uitgebreide briefing zullen wij alle mogelijkheden duidelijk kunnen formuleren. Geef duidelijk aan wat de verwachting van de gasten zal zijn en houdt rekening met alle mogelijke dieetwensen en voedselallergieën. Of neem ons mee tijdens een locatiebezoek, wij zullen de talloze mogelijkheden terugbrengen tot het juiste BBQ-concept voor jouw evenement!


Hoeveel tijd moet je standaard aanhouden voor een volledige BBQ?
Ook in de planning zijn de eerder gestelde vragen van groot belang. Een BBQ heeft veel voorbereidingstijd nodig, want sommige gerechten hebben meer dan 12 uur bereidingstijd… Voor grote evenementen hanteren wij 2 tot 6 uur voorbereidingstijd en 2 tot 3 uur voor het diner zelf.

 

Om rijen te voorkomen zijn er verschillende oplossingen. Zo kunnen wij een complete BBQ Smoker Food Market presenteren met bij iedere kraam een ander gerecht, een buffet dupliceren dat gasten niet in meerdere rijen hoeven te staan of alle gerechten aan tafel uitserveren. Tijdens een locatiebezoek zullen wij op basis van de beschikbare tijd, ruimte en samenstelling van de gasten, de juiste setting kunnen bespreken.

 

Trends: Vegetarisch, veganistisch, circulair
In de huidige wereld moet iedereen rekening houden met de impact van voedsel op mens en milieu. Ook bij BBQ-catering houden we daar natuurlijk rekening mee.
Vlees is de basis-ingrediënt van een BBQ, maar gebruik dan ‘goed’ vlees. Met lokale producten (minder transport), verse ingrediënten (minder uitstoot) en biologisch afbreekbare disposables (voor circulaire doelstellingen) proberen wij onze voetafdruk op het milieu te verkleinen. Een volledige biologische BBQ is natuurlijk ook mogelijk, maar realiseer je wel dat biologische producten een ander prijskaartje hebben.

 

Daarnaast wordt de vraag naar vegetarische en veganistische producten steeds groter en staan de ‘vleeseters’ meer open voor vegetarische en/of veganistische alternatieven. Pulled jackfruit, rijkelijk gevulde portobello’s, plantaardige vleesvervangers en verse groenten zijn alternatieven waarbij gasten soms niet eens door hebben dat het geen vlees is! Inmiddels bereiden wij bij iedere BBQ ongeveer 1/3 vegetarische en veganistische gerechten en houden wij rekening met alle mogelijke voedselallergieën.

 

Bij een heerlijke BBQ horen natuurlijk ook passende dranken. En ook die kunnen wij meenemen! Een zinken badkuip met verschillende lokaal gebrouwen biertjes, een heerlijke wijnproeverij of stoere mannen cocktails zijn de perfecte pairing voor een BBQ! En voor alles is er uiteraard een alcoholvrij variant.

Meer informatie over barbecue cateraar BBQ Events.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x