EvenementOrganiseren.nl

TIP: eerst inchecken, dan de garderobe

Evenement Organiseren.nl geeft checklisten, trends, innovaties, service, hulp en praktische tips bij het organiseren van evenementen. En soms zijn die tips van zeer 'eenvoudige' aard. Heeft u er al wel eens aan gedacht dat eerst inchecken en dan jas ophangen echt veel slimmer is...

Check-in, jas uit

Het klinkt heel logisch en gebeurt ook bijna standaard: na een hartelijk welkom bij de deur mogen uw gasten eerst hun jas ophangen bij de garderobe. Daarna stuurt een vriendelijke hostess uw gast door naar de registratiebalie of de incheckbalie. En zo waar: daar staat weer een beste rij. Wat blijkt uit navraag: de meeste opstoppingen bij de registratie van uw evenement ontstaan omdat het uitgeprinte (e)ticket nog in de jaszak zat, dus eerst weer terug, jas terugvragen, ticket uit de jas, jas weer ophangen en incheken…soms kan het dus heel simpel, heel veel eenvoudiger.

  • Tip: onderschat niet hoe belangrijk het personeel bij de incheck en de garderobe is. Zij zijn het eerste contact tussen uw bedrijf en uw gast. Dus brief ze goed. Ze moeten weten waar het over gaat, wie de gasten zijn en welke uitstraling er van ze verwacht wordt.
  • Tip: het kan echt heel leuk, heel prettig en best bijzonder zijn dat de directie of het management van uw bedrijf de registratie en de garderobe voor hun rekening neemt.
     
    Innovatie voor uw evenement: ECLIPS
    Het Rapid Coat Retrieval System, zoals de studenten die het ontwikkelden ooit noemden, is bedoeld om wachttijden bij het ophalen van de jassen bij een garderobe te versnellen. Hoe het werk? Uw gast krijgt een onzichtbare stempel met een cijfer op de hand, die wordt aan het eind van de avond gescand met een lamp, ingevoerd en het kastjes aan de jas licht op. Het schijnt veel sneller te gaan...

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x