EvenementOrganiseren.nl

Privacy-proof events organiseren met aanmelder.nl

Door aanmelder.nl
Vanaf 25 mei is de organisatie van evenementen verantwoordelijk voor de databeveiliging van deelnemers. Dan treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Die geldt voor de gehele EU en voor alle bedrijven en organisaties. Waterdichte beveiliging van de gegevens bij events kan alleen met gecertificeerde software.

Bankgegevens bij de betaling van een seminar, voedselvoorkeuren voor een interne bijeenkomst, email adressen, NAW-gegevens. Bij een aanmelding voor een evenement voeren mensen bewust of onbewust veel gegevens in. Vanaf 25 mei moet de organisatie van een evenement kunnen aantonen dat die informatie veilig wordt opgeslagen. aanmelder.nl doorliep een audit en is beloond met het ISO 27001:2013 certificaat voor informatiebeveiliging. “Hét bewijs dat bedrijven onze eventsoftware met een gerust hart kunnen gebruiken”, aldus Freek Zindel, directeur van aanmelder.nl. “Onze klanten voldoen hiermee ‘automatisch’ aan de belangrijkste eisen van de AVG.”

Gratis eventsoftware
Waarom betalen voor eventsoftware als het ook gratis kan? Het antwoord op deze vraag is eenvoudiger dan ooit met de nieuwe privacywetgeving die deze maand in werking treedt. Gratis platforms voor deelnemersregistratie biedt geen garantie dat de persoonlijke data eigendom blijft van bezoekers en organisatoren. Daarnaast heb je vaak niet de mogelijkheid om de eigen gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Dat zijn juist wel belangrijke eisen die in de AVG zijn opgenomen.

Risico’s afdekken
Slordig omgaan met deelnemersgegevens krijgt ingrijpende consequenties vanaf 25 mei. “Kostbare consequenties vooral. Boetes kunnen oplopen tot zelfs wel 20 miljoen euro. Daarom is het belangrijk dat organisatoren, eventmanagers en marketeers de onnodige risico’s afdekken”, meent Zindel. Organiseer je binnenkort een evenement? Met een ISO 27001:2013 certificaat voldoet evenementsoftware aantoonbaar aan de eisen voor informatiebeveiliging. Die beveiliging is waterdicht en je krijgt de garantie dat de data niet wordt doorverkocht!

x