EvenementOrganiseren.nl

Personeel werven? Openstaande vacatures invullen? Dat kan met events

Vacatures worden niet meer zo maar gevuld. Het is bijna andersom: je moet als bedrijf solliciteren bij je sollicitant. Maar het kan wellicht ook anders: met de kracht van live en events. 10 voorbeelden hoe events effectief personeel werven of openstaande vacatures in kunnen vullen.

Met de Nationale Carrierebeurs in RAI Amsterdam die er weer aankomt en de overvolle vacaturebanken dook Evenement Organiseren in de wereld van personeelswerving en het invullen van vacatures met events. Evenementen kunnen namelijk een zeer effectieve rol spelen bij het aantrekken van de juiste nieuwe collega's en het invullen van openstaande vacatures. We zetten 10 voorbeelden op een rij:

Hoe events een rol kunnen spelen bij personeel werven en het invullen van vacatures:

  • Wervingsbeurzen en carrière-evenementen:

Het organiseren of deelnemen aan wervingsbeurzen en carrière-evenementen biedt bedrijven de mogelijkheid om zichzelf te presenteren aan potentiële kandidaten. Door een stand op te zetten, presentaties te geven en in gesprek te gaan met bezoekers, kunnen bedrijven een positieve indruk achterlaten en potentiële kandidaten aantrekken.

  • Netwerkevenementen:

Het organiseren van netwerkevenementen, zoals borrels of informele bijeenkomsten, biedt bedrijven de kans om in contact te komen met professionals in hun vakgebied. Door een informele en ontspannen sfeer te creëren, kunnen bedrijven potentiële kandidaten leren kennen en interesse wekken voor openstaande vacatures.

  • Bedrijfsevenementen:

Het organiseren van evenementen zoals open dagen, bedrijfsbezoeken of workshops geeft potentiële kandidaten de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen van het bedrijf. Dit kan helpen om de cultuur en werkomgeving van het bedrijf te laten zien en potentiële kandidaten te overtuigen om te solliciteren.

  • Interactieve sessies:

Het organiseren van interactieve sessies, zoals hackathons of case-competities, kan potentiële kandidaten de kans geven om hun vaardigheden te tonen en te laten zien wat ze te bieden hebben. Dit kan niet alleen helpen om potentiële kandidaten te identificeren, maar ook om de interesse van kandidaten te wekken voor het bedrijf en de beschikbare functies.

  • Online evenementen:

Naast fysieke evenementen kunnen ook online evenementen, zoals webinars of virtuele carrièrebeurzen, worden ingezet om potentiële kandidaten te bereiken. Deze evenementen bieden een flexibele en toegankelijke manier om informatie te delen en in contact te komen met potentiële kandidaten, ongeacht hun locatie.

  • Alumni-evenementen:

Organiseer evenementen specifiek gericht op oud-werknemers (alumni) van het bedrijf. Dit kan een mix zijn van sociale bijeenkomsten, professionele netwerkevenementen en zelfs speciale reünies. Alumni hebben al ervaring met het bedrijf en kunnen waardevolle bronnen zijn voor verwijzingen en aanbevelingen voor nieuwe kandidaten.

  • Professionele ontwikkelingssessies:

Organiseer workshops, seminars of lezingen over onderwerpen die relevant zijn voor het vakgebied waarin het bedrijf actief is. Dit trekt niet alleen potentiële kandidaten aan die geïnteresseerd zijn in het vakgebied, maar het toont ook de betrokkenheid van het bedrijf bij de professionele ontwikkeling van medewerkers, wat aantrekkelijk kan zijn voor potentiële kandidaten.

  • Informatieve bedrijfscultuurevenementen:

Organiseer evenementen die gericht zijn op het delen van de bedrijfscultuur en waarden. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijfsbrede picknick zijn, een sporttoernooi of een kunst- en ambachtelijke dag. Dergelijke evenementen geven potentiële kandidaten de kans om de informele kant van het bedrijf te zien en te bepalen of ze passen bij de cultuur van de organisatie.

  • Studentenwedstrijden:

Creëer wedstrijden of uitdagingen voor studenten die betrekking hebben op de expertisegebieden van het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een case-competitie zijn waarbij studenten worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor echte problemen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd. Het biedt studenten de mogelijkheid om hun vaardigheden te tonen en tegelijkertijd potentiële kandidaten voor toekomstige functies te identificeren.

  • Mentorprogramma-evenementen:

Organiseer evenementen die gericht zijn op het koppelen van potentiële kandidaten aan mentors binnen het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een speed-dating evenement zijn waarbij potentiële kandidaten de kans krijgen om kort met verschillende mentors te praten en hun vragen te stellen over het bedrijf en de branche. Dit kan niet alleen helpen bij het aantrekken van talent, maar ook bij het opbouwen van waardevolle relaties en het bevorderen van kennisoverdracht binnen het bedrijf.
 

Door evenementen op een strategische en doelgerichte manier in te zetten, kunnen bedrijven de juiste nieuwe collega's aantrekken en openstaande vacatures succesvol invullen. Het creëren van een positieve ervaring voor potentiële kandidaten tijdens evenementen kan ook bijdragen aan een positieve perceptie van het bedrijf en helpen bij het opbouwen van een talentpool voor de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x