EvenementOrganiseren.nl

Onderzoek: uw gast wil interactie

Er was een tijd, een te lange tijd, dat evenementen en congressen vooral gebruikt werden om te zenden. Een spreker op het podium en zenden maar. Nog altijd is het belangrijk om de boodschap over te brengen, maar dan wel op de manier waarop de gasten op uw event dat willen. Internationaal onderzoek toonde aan: interactie met de sprekers is voor de meerheid een wens. Daar horen ook producten bij.

Tegelijkertijd met de roep om interactie is ook de ontwikkeling van crowdsourcing de evenementenbranche ingeslopen. Bij een inhoudelijk evenement zou het dan kunnen gaan om het mee laten 'plannen' van een event door uw gasten. Bijvoorbeeld het bepalen van het sprekersprogramma. Maar wat blijkt uit datzelfde onderzoek, die behoefte is helemaal niet zo groot. Samengevat: interactie, ja absoluut, crowdsourced programma's: niet on top of mind van uw gast.

Willen uw deelnemers meer interactie met sprekers op uw evenement?
- 53% JA
- 31% Dat weet ik niet
- 16% NEE

Willen uw deelnemers betrokken zijn bij het 'plannen' van uw evenement (cocreatie)?
- 20% JA
- 22% Dat weet ik niet
- 58% NEE

Voor u een interessant onderwerp bij het orgsaniseren van uw evenement? Duik dan eens dieper in het onderzoek: Engaging Events.


Producten om tot interactie te komen:

  • Sendsteps

Hoe betrek ik mijn publiek tijdens mijn bijeenkomst?
Wat kan ik doen om mijn eigen presentatie te verlevendigen?

Laat tijdens je presentatie het publiek reageren op meerkeuze en open vragen. Het publiek stuurt haar reacties in via mobiele telefoon of tablet. Dit kan via een website, SMS of Twitter. Resultaten worden direct, of via een filter, op het presentatiescherm getoond en vanaf dit moment kun je makkelijk de dialoog met de zaal aangaan!

Sendsteps is het logische alternatief voor een stemkastje. In no time ontvangt u authentieke feedback. Zo kunt u snel samen beslissingen nemen, makkelijk een peiling houding en bezit u ook na afloop van de bijeenkomst nog over waardevolle informatie. Ervaar hoe betrokkenheid uw bijeenkomst nog waardevoller maakt!

 

  • Avint

Interactie met uw publiek, dat wilt u toch ook?

AVINT is een draadloos, interactief stemsysteem waarmee uw publiek kan deelnemen aan presentaties en vergaderingen. Het werkt cross platform op ieder apparaat waarmee u op Wifi kan. Echter is er geen internetverbinding nodig aangezien het werkt via een lokaal netwerk.

Met AVINT kunt u tijdens uw bijeenkomst live vragen stellen aan alle aanwezigen in de zaal, die zij hierna op hun eigen device direct kunnen beantwoorden.Resultaten worden vervolgens op een groot scherm weergegeven voor het gehele publiek.

Door het inzetten van AVINT kunt u bijvoorbeeld de mening of het niveau van uw doelgroep peilen, wat weer kan bijdragen aan een bedrijfsstrategie of verbetering van trainingen.


 

  • Buzzmaster

Met BuzzMaster krijg je elke zaal gegarandeerd in beweging. Of je nou een congres, debat, lezing of workshop organiseert. Via hun smartphones of tablets doet het publiek actief mee. Ze kunnen vragen stellen aan de spreker, hun mening geven, polls invullen en nog veel meer. Het leuke van deze methode is, dat je nu ook reacties krijgt van mensen die normaal gesproken niet vaak aan het woord zijn. We filteren juist alle relevante feedback uit de zaal. Dat gebeurt aan de hand van BuzzMasters, zij zijn de sidekicks van de dagvoorzitter of keynote sprekers. Deze assistenten zijn duidelijk aanwezig tijdens je sessie. Het zijn inhoudelijk sterke, super-alerte redacteuren die de informatie vanuit de zaal filteren. De leukste, meest relevante, grappigste feedback delen ze direct met degene die op het podium staat.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x