EvenementOrganiseren.nl

Omniversum deelt tips voor duurzamere evenementen

The Hague Venues is een prachtige en krachtige samenwerking van evenementenlocaties in Den Haag. Die locaties delen op EvenementOrganiseren.nl diverse tips in korte video's. Dit keer Juliette Suurland, eventmanager van Museon-Omniversum in Den Haag over duurzamere events en de locatiekeuze die daar bepalend bij is.

Een evenement is vaak in de basis niet erg duurzaam, maar je kunt wel snel duurzame stappen zetten en het evenement op een duurzame locatie organiseren. Met die insteek is duurzaamheid op jouw evenement een schoon goed. Omniversum in Den Haag deelt 3 tips voor een duurzame locatiekeuze:

  • 1. Vraag aan de locatie wat hun duurzaamheidsprogramma is en wat de toeleveranciers doen om zo duurzaam mogelijk producten te leveren.
     
  • 2. Maak jouw gasten bewust van de duurzame keuzes die je maakt als organisator. Promoot het ov of de fiets, bied vegetarische catering aan of bijvoorbeeld 75 % en vraag naar duurzame oplossingen voor drinkbekers en borden en schenk gekoeld en gefilterd kraanwater.
     
  • 3. Wat dacht je van een circulair decor, van bijvoorbeeld oude pallets of een loper van gras die later gedoneerd wordt aan de basisschool of het verzorgingstehuis?

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x