EvenementOrganiseren.nl

Initiatieven vanuit de evenementenbranche in tijden van crisis

Corona raakt ons allemaal. De onzekerheid over wat komen gaat, is voor velen zorgwekkend, maar het brengt ook het mooiste in de mens naar boven. Zelfs nu onze grootste menselijke behoefte, elkaar ontmoeten, live communicatie, wordt ingeperkt, vinden we elkaar als nooit te voren. De sociale leegte wordt gevuld met prachtige initiatieven voor mensen die het nu het meest nodig hebben.

Op het platform Live is Beautiful worden initiatieven uit de evenementenbranche gebundeld. 


Hotels Helpen Nederland is een initiatief van de hotels van Nederland en Mews Systems. Met dit initiatief hebben zij een centrale plek gemaakt waar mensen accommodatie kunnen boeken tijdens de coronacrisis. Hotels bieden hun kamers voor een klein bedrag aan voor zij die het hard nodig hebben. Denk aan:

Zorgverleners of familie van zorgverleners (verpleegkundigen, artsen, ambulancemedewerkers etc) die elders in het land aan het werk zijn, en accommodatie nodig hebben

Familieleden van zorgverleners die dichterbij hun geliefden willen zijn

Familieleden van patiënten die door de Coronacrisis elders in het land worden verpleegd

De hotels die meedoen aan dit initiatief bieden hun kamers aan tegen kostprijs. Deze zijn daarom enkel bedoeld voor de genoemde groep mensen die nu een plek nodig hebben.
Lees hier het interview met Claudia Tjan, hotelmanager van Hotel Gooiland. Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. De sector heeft in gezamenlijkheid een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van OC&W en volgens de regels van de ACM.

COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector en de sport. Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan:  Bewaar je ticket, geniet later.


Concertgebouw streamt concerten, 'zonder publiek voelt het nog steeds magisch'

In het Concertgebouw in Amsterdam worden vanaf vandaag concerten gegeven, waarbij muzikanten optreden voor een online publiek. Vandaag was de eerste sessie met de Oekraïense pianiste Anna Fedorova. Een uitverkocht concert van haar in het Concertgebouw uit 2013 is met 25 miljoen views een hit op YouTube. Bij de eerste editie van de Empty Concertgebouw Sessions is de zaal niet gevuld met publiek, maar toch blijft het volgens haar bijzonder om het podium te beklimmen. "Ook zonder publiek en applaus voelt het nog steeds magisch."

Lees het gehele bericht op nos.nl

 

Blijf op de hoogte van alle initiatieven via  Live is Beautiful

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x