EvenementOrganiseren.nl

Hoe FestivalChairs een standaard setting en eventstoel in effectieve en duurzame communicatie verandert

Door FestivalChairs
De standaard. Eigenlijk wil geen evenement organisator die titel op zijn of haar communicatie of marketing evenement. Toch is de inrichting van een evenement vaak hetzelfde: de ruimte waar kennis wordt gedeeld is ingericht met tientallen en soms honderden stoelen. Niets mis mee, maar what if? Wat als je met een slimme oplossing van een standaard inrichting naar een anders dan anders concept komt, waar jouw inrichting opeens verandert in effectieve, levendige én duurzame communicatie?

Samen met de experts van FestivalChairs, sitting outside the box, kijken we in dit artikel naar Before en After van verschillende events en eventopstellingen, met en zonder FestivalChairs. 

Wat is eigenlijk een FestivalChair?

Een FestivalChair is bijzonder stevig en kan dan ook op verschillende manieren gebruikt worden: om op te zitten, om op te staan, als tafeltje en voor ieder ander denkbare toepassing. Ook duurzaamheid is een troef van FestivalChairs. Het karton waarvan de FestivalChair gemaakt is, is namelijk FSC-gecertificeerd en kan volledig gerecycleerd worden. De FestivalChair is internationaal gepatenteerd en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de gerenommeerde Red Dot Design Award.

FestivalChairs opereert wereldwijd en werkt intensief samen met internationale bureaus zoals George P Johnson en MCI. Klanten die FestivalChairs hebben ingezet op hun event zijn onder meer: Nike, Adidas, ING, Google, Desperados, IBM, Philips en CocaCola.

 

Hoe doorbreek je met FestivalChairs de standaard?

Before: de standaard zaalopstelling
Je kent het wel: de zaal volledig gevuld met in veel gevallen de witte eventstoel. Laat duidelijk zijn: het ziet er prima uit en past bij de verwachting van jouw gast. In veel gevallen gaat het om geschakelde stoelen in gelijke rijen

After: kleurrijke FestivalChairs
Is diezelfde ruimte gevuld met FestivalChairs dan valt meteen een prettige en bovenal opvallende inrichting op. De 'krukjes' maken van die strakke standaard opeens een levendige en uitnodigende ruimte.


Standaard kleur VS eigen branding

Before: de standaard kleur
In de bekende eventstoel en/of congresstoel gaat de kleurdiversiteit bijna nooit verder dan één kleur: wit. Natuurlijk zijn er verschillende soorten stoelen en zelfs meerdere kleuren te vinden, maar het blijft standaard.

After: kleurrijke branding
Met FestivalChairs die per event en zelfs per ruimte speciaal in jouw merk- of eventkleuren 'gebrand' kan worden, ontstaat in één keer een totaal ander beeld. Bij binnenkomst worden de bezoekers overdonderd door een opstelling met op alle 'stoelen' jouw branding. Een prachtige eerste indruk.


Flyer of App VS programma op je stoel

Before: het programma op flyer of in de app
Het spoorboekje van het inhoudelijke programma is een mooie service naar jouw bezoekers toe. Dat doen we veelal in de vorm van een flyer, of tegenwoordig steeds vaker via de communicatie in jouw eventapp of een programma op jouw badge.

After: de FestivalChair als programma
FestivalChairs biedt de mogelijkheid om naast jouw branding op de 'chair' ook het programma van de dag te bedrukken. De FestivalChairs weegt bijna niets weegt en dus is het hartstikke leuk en gebruiksvriendelijk om jouw bezoeker bij binnenkomst een FestivalChair mee te geven met daarop het programma, die ze het complete evenement als mobiele stoel mee kunnen nemen en overal een plekje kunnen vinden met het programma van de dag continu bij de hand.


Logistiek en schoonmaak VS aandenken en recyclen

Before: logisitek, schoonmaak en transport
De verhuurder van de eventstoelen komt met een vrachtwagen richting jouw locatie. Na afloop worden de stoelen met dezelfde vrachtwagen weer meegenomen en op de bedrijfslocatie van de verhuurder schoongemaakt en weer opgeslagen. 

After: neem de chair mee of recyclen maar
De FestivalChair is een superleuk aandeken om mee te nemen naar huis of kantoor, zodat de stoel een tweede leven krijgt. Worden de stoelen niet meegenomen dan kan de organisatie de stoelen volledig recyclen.


 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x