EvenementOrganiseren.nl

Hier moet de inrichting van uw eventlocatie in 2017 aan voldoen

De inrichting van uw evenementenlocatie, de plek waar u uw gasten wilt pamperen, verrassen en fan wilt maken van uw bedrijf of merk. Waar u live wilt communiceren of wilt netwerken, het behoeft voor ieder doel een slimme inrichting. De trends en slimme tips voor 2017 voor de inrichting van uw evenementenlocatie:
  • Ruimtedesign ingericht op de klantreis

We hebben al zoveel kunnen leren uit het verleden. Met alle enquetes, beoordelingen en evaluaties weten we waar de gast ‘tegenaan liep’ tijdens voorgaande evenementen. Gebruik die data en ook live data om uw locatie zo in te richten dat de gast in een warm en logisch bad stapt. Verras de gast, maar maakt het hem of haar ook zo prettig en makkelijk mogelijk. Als u de locatie zo inricht dat het voor uw gast als een warm bad voelt vol verrassingen en voor u het maximale uit het bezoek van uw gast haalt, dan bent u spekkoper.

  • Beleving ook in de tussenruimtes

De meest gemaakte fout in de gemiddelde evenementenlocatie: de ruimtes waar het gebeurd zijn prachtig gestyled en ingericht, maar de tussenruimtes zijn kruip door, sluip door. Niet doen! Ga voor de totaalbeleving in uw locatie. Juist op de plekken waar uw gast het niet verwacht kan de verrassing het mooist zijn.

  • Ruimtedesign met een hart van de locatie

Dat we grote locaties inmiddels in kunnen richten met diverse kleinere ruimtes, dat is bekend. Dat kunnen we, maar weinig locaties durven op evenementen ook echt hart van de locatie te creeren. Daar waar ontmoet kan worden, in rust, in een vertrouwde omgeving.

  • Thuis gevoel

Het hoge woord is eruit: de opdrachtgever is er achter dat de gemiddelde gast op een evenement eigenlijk ook een plek wil om thuis te komen.

  • Ontspanning en rust

De grotere bedrijven van Nederland zijn meer en meer bezig met mindfullness, zen, yoga, dus de locatie die ook ruimte heeft voor onthaasten kon wel eens spekkoper worden.

  • Durf een festival te faciliteren

De grenzen doorbreken. De grenzen van het zakelijke en het weekendgevoel. Laat ze in elkaar overlopen. Foodtrucks in de locatie, hangplekken, maak uw eigen zakelijke festivalsfeer.

  • WoW-effect in lagen

Een locatie binnenkomen, overrompeld worden door die eerste indruk is goud. Maar wat zou het nog veel mooier zijn dat een locatie ‘om de hoek’ weer verrast. En nog een keer. En nog een keer. WOW in lagen, zoals Fraai Decor en Eventstyling dat zo mooi omschrijft in hun Tips voor eventdecoratie en eventstyling.

  • Crowdshaping
De flexibiliteit die crowdshaping met zich mee brengt zal er in de toekomst voor zorgen dat bezoekers meer en meer gaan fungeren als ‘eigen’ eventmanagers. Kort door de bocht is crowdshaping het vormen en sturen van de inrichting van uw evenement door uw bezoekers. Hierdoor kunnen evenementen bijna volledig worden vormgegeven en aanpast op basis van beschikbare data met voorkeuren van (potentiele) bezoekers en opdrachtgevers. Locaties kunnen voorloper worden door technisch te faciliteren en zo de regie bij de gast te leggen. Of het nou gaat om muzieksystemen die reageren op de social media voorkeuren van een ingechekte gast, of signing die aangeeft in welke zaal een spreker hot is, of extra pendelbussen, of extra loungeplekken…het kan live ingericht worden!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x