EvenementOrganiseren.nl

Het effect van een groene omgeving op uw evenement is groter dan u denkt

Door Arendshoeve the Garden of Amsterdam
Steeds meer onderzoeken laten zien dat een groene omgeving enorm veel positieve effecten heeft op het welzijn van mensen. Ook tijdens events ervaren gasten een groene omgeving als zeer positief en rustgevend. De Arendshoeve ‘the Garden of Amsterdam’ in Aalsmeerderbrug brengt de voordelen van planten samen en kan bijdrage aan een letterlijk ‘groen’ evenement.

5 voordelen van een groene omgeving voor uw evenement:1. Productiviteit:
Mensen voelen zich gelukkiger in een omgeving met veel planten. Daarnaast blijken zij ook beter te presteren wanneer ze zijn omgeven door groen. Planten hebben een stress verlagende werking en de productiviteit en het concentratievermogen stijgt. Allemaal voordelen die je kan inzetten voor een geslaagde vergaderdag of congres. 

2. Energie:
Een dag vergaderen kan veel energie van mensen vragen. In vergelijking tot vergaderen in een kale vergaderzaal voelen mensen zich energieker wanneer ze een dag in het groen hebben mogen vergaderen. Daarnaast zijn zij over het algemeen ook veel creatiever door de rustgevende uitwerking van planten.

3. Gezondheid:
Planten hebben voordelen voor de gezondheid van mensen, mede door de luchtzuiverende werking van planten. CO2 wordt omgezet in zuurstof en de bladeren van planten kunnen schadelijke stoffen en fijnstof uit de lucht filteren. Elke plant heeft een luchtzuiverende werking, maar er zijn een paar uitblinkers, zoals de sprookjesachtige Blauwvaren, de sterke ‘Sansevieria’, en de speelse Lepelplant. Bijkomend voordeel: Deze  luchtzuiverende werking van planten werkt tevens ook als een soort natuurlijke luchtverfrisser!

4. Sfeer:
Planten hebben de kracht om een ontzettend intiemen sfeer te creëren. Die intimiteit brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt voor ontspanning. Ooit gedacht aan een borrel waarbij je wordt omringt door wanden met gigantische Monstera’s en sierlijk hangende Scindapsus Epipremnum? Of denk eens aan workshopruimtes die worden gecreëerd met behulp van verplaatsbare plantenwanden. Altijd als eens willen dineren onder een plafond van planten en bloemen en met je voeten in het gras? Deze opties maken uw evenement verrassend en uniek.

5. Akoestiek:
Voor elk evenement is een goede akoestiek van groot belang, of het nou gaat om een netwerkborrel, een presentatie of een feest met een live band. De mooiste en natuurlijkste oplossing voor een goede akoestiek is het gebruik van planten. Planten hebben het vermogen om geluid te absorberen. Hoe groter het bladvolume, des te beter is de absorptie van het geluid!

 


Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met de eventlocatie Arendshoeve  ‘’the Garden of Amsterdam’’

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x