EvenementOrganiseren.nl

Eventdecoratie: 3 gouden tips

Door Fraai Projecten Decor & Eventstyling
De echte meerwaarde van een decorateur komt bovendrijven als zij tijdig om tafel komen te zitten met organisatoren. De decorateur kan binnen een co-creatie meer betekenen dan het plaatsen van het decoratie materiaal. Ook kunnen zij de spil vormen tussen de andere partijen zoals AV-partners.

De 80/20 regel

Er schuilt een gevaar in decoratie en eventstyling, die we veel terug zien komen: zodra het overijverige creatieve de overhand neemt, komt het noodzakelijke en praktische in het gedrang.

Daarom is het goed om bij inrichtingsconcepten en styling de 80 / 20 regel te hanteren: 80% van de decoratie en styling moet bestaan uit noodzakelijk onderdelen. Denk hierbij aan goede, comfortabele en afdoende zitplekken, tafels, afwisseling, etc. Gebruik de overige 20 procent voor het sausje, het onderscheidende. Juist door te kiezen voor een stevige, praktische basis, wordt een basis gelegd om goed te kunnen communiceren en tot een effectief evenement te komen.

Het hippe, groene, trendy, nieuwe is voor die laatste 20 procent. Voor veel decorateurs is dat de eigen signatuur. Er zijn genoeg eventdecorateurs en stylisten met allemaal kwalitatieve meubels, maar het onderscheid zit in de details, de final touch en het inrichten gericht op de doelstelling.
 

Decoratie is 3d communicatie

In het verlengde van Tip 6: benader decoratie en styling als de 3d-vertaling van communicatie en is de basis voor een effectieve beleving. De look en feel op het evenement zorgt niet alleen voor het WOW-gevoel, maar het is een gegeven feit: een biefstukje of catering smaakt echt lekkerder op een prachtige tafel. Zelfs de impact van een spreker is in een goed ingerichte locatie groter dan in een saaie en slecht ingerichte accommodatie.
 

Zorg voor een WOW-effect in lagen. Blijf verrassen.

Iedere gast van een evenement kent het moment: de jas is opgehangen, de kaart gescand en dan treed je de locatie binnen: WOW! Dat moment is één van de meest krachtige meerwaarden van live communicatie en eventmarketing. Maar wat nou als dat WOW-moment meerdere keren terugkomt. Een gouden tip is daarom om kijklijnen te breken, diverse ruimtes in de ruimte te creëren. Zo kan de gast steeds weer iets ontdekken, blijft het spannend en kan er steeds weer een passend WOW-moment worden gecreëerd. Zo ontstaat er met decoratie en styling een customer-event-journey. Meerdere sferen, meerdere communicatiemomenten en het WOW-effect in lagen.
 

Lees hier de overige 6 tips die wij eerder deelden op EvenementOrganiseren.nl: 
9 tips voor de decoratie en aankleding van uw evenement
 


 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x