EvenementOrganiseren.nl

Evenementenlocatie Het Sieraad als mede-organisator voor jouw evenement

Door TOBACCO - Dé Evenementenlocatie van Amsterdam
De Artiesten (culinaire concepten & events) heeft evenementenlocatie Het Sieraad per 1 april 2019 in Amsterdam overgenomen. Dit overweldigende Rijksmonument heeft haar deuren geopend voor congressen, bedrijfsfeesten, productpresentaties, festivals, grand-diners en sociale bijeenkomsten. In dit artikel spreekt ondernemer en mede-eigenaar Erik Van Wilsum over de ontwikkelingen die hij signaleert. Volgens hem is de verhuurder van een locatie niet meer iemand die alleen de deuren opent en de rode loper uitrolt.

Evenementenlocatie als mede-organisator

Van Wilsum: 'We geloven als locatiehouder al heel lang niet meer in alleen maar verhuurder te moeten zijn van zalen. Dat hebben we wel geleerd bij evenementenlocatie TOBACCO Theater. We zijn onderdeel van het event , niet alleen in het meedenken maar ook in het aandragen van creatieve ideeën en het aangaan van een brainstorm van wat je als organisator van een event nou eigenlijk echt wil gaan verkondigen. Waar wil je de bezoekers gaan raken en wat wil je ze 's avonds thuis over het pand en de ervaring laten zeggen? Waarom kies je voor Het Sieraad en waarom ga je niet naar een opgeblazen ballon of een modern wit marmeren gebouw? Dat willen we met de klant doen. Want alleen maar de deur open doen…daar zijn we veel te goed en gedreven voor. Om alleen maar aan de kant te staan en te hopen dat het event gaat slagen.”

 

De organisatie ervaring van de mensen die werken bij een evenementenlocatie is al jaren een ondergeschoven kindje. Als locatie heeft Het Sieraad de specifieke kennis en de ervaring die nodig is om de opdrachtgever te informeren en mee te nemen in aanloop naar het evenement. Onze tip voor eigenaren van evenementenlocaties is dan ook: Zie jouw evenementenlocatie niet alleen als locatie maar laat je maar eens goed positief misbruiken als mede-organisator. Het geeft je locatie uiteindelijk veel meer aanzien.Aan ervaring ontbreekt het ras-ondernemer Van Wilsum niet. 10 jaar geleden kocht hij het vervallen Amsterdamse Cosmic Theater en ontwikkelde het tot een gezonde en succesvolle culturele locatie TOBACCO Theater. Voor Het Sieraad gaat de koers er als volgt uit zien: 'We gaan uit van een twee-stappenplan waarbij we eerst willen gaan voelen wat de locatie eigenlijk precies met ons doet en waar de kansen liggen. We willen niet van scratch aan gelijk starten met verbouwen en denken dat we het monumentale gebouw wel eventjes na een paar weekjes kennen. We willen de liefde een kans geven en dus niet te snel van stapel lopen met deze prachtige dame. Eerst een verfje en daarna groots.  We zijn daarom gestart om eerst alles maar eens schoon te vegen, overtollige frutsels weg te halen en het restaurant en de zalen een eerste lente-lik te geven. Dat klinkt simpel maar het was me toch een klus…!

Hierdoor geven we onszelf ook de tijd om ons financiële plaatje nog strakker te maken, deals te sluiten met leveranciers, met geduld de interieurarchitect uit te zoeken, de bouwbegeleiding te organiseren en deze eerste zomermaanden te gebruiken om met een fris restaurant en terras aan het water het eerste extra geld te verdienen. De eerste kleine investering is daarom het realiseren van een extra uitgiftepunt voor het terras. Goede, snelle service met mooie producten, daar staan wij voor. De grote verbouwing vindt pas plaats na de zomer. Met ons restaurant, geleid door de mannen van restaurant Daalder onder leiding van chef Dennis Huwaë gaan we na de zomer voor ‘casual fine dining’ en ook op het terras gaan we een goed glas wijn schenken. '

De commerciële evenementen in Het Sieraad staan onder leiding van Frank Hekelaar, jarenlang commercieel directeur van TOBACCO Theater. “Frank en Dennis, dat zijn de twee grootse talenten van Amsterdam onder één dak! Mooier wordt het nooit meer”, aldus Erik van Wilsum. 

Lees ook: 
Het verhaal achter de overname van Het Sieraad: 'Dit is de real deal'
EventBranche Magazine sprak met Erik van Wilsum over de nieuwe locatie, ondernemerschap en de “net een beetje anders” Tobacco touch.

 

Evenementenlocatie Het Sieraad 
In deze evenementenlocatie, midden in Amsterdam, vormt het Atrium het middelpunt, met zijn 16 meter hoge overweldigende glazen dak. Deze binnenplaats leent zich voor commerciële evenementen, festivals, grand-diners en bijeenkomsten.  Rondom het Atrium bevinden zich drie karakteristieke grote ruimtes: de Smederij, de Plaatwerkerij en het Timmerlokaal. Alle zalen hebben daglicht, zijn pillarenvrij en voorzien van de meest moderne audiovisuele middelen. Komt dat zien, komt dat zien! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw event? Neem dan contact op met frank@het-sieraad.nl.
 

het sieraad evenementenlocatie Amsterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x