EvenementOrganiseren.nl

Evenement met 1G? Zorg voor nieuwe corona app

Het mag weer: evenementen! Zeker zakelijke evenementen hebben weer zo goed als vrij spel. Zo goed als, want indoor evenementen, zonder vaste zitplaats en met meer dan 500 bezoekers mogen alleen plaatsvinden op basis van 1G: testen voor toegang. Valt je evenement onder die regelgeving, dan zijn er twee tips heel belangrijk.

De collega's van EventBranche.nl maakten al een heel eenvoudig overzicht van de maatregelen voor evenementen die in 3 stappen zijn losgelaten, maar voor indoor, zonder zitplaats en met meer dan 500 bezoekers zul je helaas toch nog moeten testen voor toegang. 

  • Tip 1: update de Corona Check App

De mogelijkheid om een 1G-bewijs te laten zien is onlangs toegevoegd aan de app. Mensen die versie 2.8 of ouder op hun telefoon hebben staan, zullen moeten updaten.

>> Download de nieuwste versie van de CoronaCheck App 

  • Tip 2: update de Corona Scan App

Om toegang te krijgen dient de organisator het negatieve testbewijs te scannen en het identiteitsbewijs van de bezoeker te vergelijken met de gegevens van de scan. Is de testuitslag negatief? Dan heeft de bezoeker geen corona. De CoronaCheck Scanner laat een blauw vinkje zien. De app CoronaCheck Scanner wordt aangepast. Zorg ervoor dat u vanaf 25 februari de laatste update van de CoronaCheck Scanner weer installeert.

>> Download de nieuwste CoronaCheck Scanner

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x