EvenementOrganiseren.nl

Effectief evenementenvervoer: de tips en trends voor eventmanagers

Door
EVENEMENTENVERVOER - In Nederland hebben we moeten leren omgaan met de verkeersdrukte. Wat zijn de gouden tips voor eventorganisatoren om alles soepel te laten verlopen en hoe spelen aanbieders van evenementenvervoer hier op in? Wat zijn de need-to-knows als het gaat om evenementenvervoer?

Hans Boesberg, Havi-Travel: 
'De vraag is voor de hand liggend, helaas de oplossing niet. Het verkeer kunnen we helaas niet aanpassen aan de situatie dus zullen we de situatie aan moeten passen aan de verkeersdrukte. Dit zijn onze belangrijkste tips tijdens het adviseren en begeleiden van onze realties:

1. Plan het event zo dat er buiten de spitstijden gereisd kan worden. Daarbij valt ook te denken aan het weekeinde.

2. Kies voor de busreis opstaplocaties buiten het centrum van de stad. Bepaal een beperkt aantal opstapplaatsen, direct aan de uitvalswegen naar de snelweg. Het bereiken van deze opstapplaatsen kan georganiseerd worden met voor- en natransport door taxibusjes in te zetten en gebruik maken van de leaseauto met een Bob.

3. Belangrijk is het maken van een goed verkeersplan en het geven van adviezen in de voorbereiding. Hier ligt een belangrijke taak voor de vervoerder, waarin hij proactief moet zijn. De vervoerder beoordeelt de routes en bekijkt mogelijke alternatieven. Hij informeert naar de verwachtingen met betrekking tot weersomstandigheden en welke invloed dat heeft op de te rijden route. Hij moet rekening houden met de dagelijkse bekende files en knooppunten. Hieruit blijkt dat de vervoerder al in een vroeg stadium betrokken moet zijn bij de voorbereidingen van het event.

4. Tijdens het vervoer voor het event moet de vervoerder een begeleidingsteam beschikbaar hebben. Afhankelijk van de omvang van het event bestaat het team uit één of meer personen. De bussen van HAVI zijn uitgerust met het Track&Trace systeem en de chauffeurs beschikken over mobiele telefoons. Chauffeur en het begeleidingsteam kunnen de in de voorbereiding beoordeelde alternatieve route kiezen om zo verkeerscongestie te omzeilen.

5. Tot slot: plan het vervoer ruim. Het risico om te vroeg aan te komen op het event is makkelijker voor te bereiden dan te laat komen en het programma aan te passen.'

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x