EvenementOrganiseren.nl

Een tent als flexibele eventlocatie: de veel gestelde vragen en eventcases

Het huren van een tentconstructie voor een flexibele evenementenlocatie, wat komt er allemaal bij kijken? En wat zijn de meest gestelde vragen als het gaat om huren van tenten voor evenementen? In dit artikel zullen deze vragen beantwoord worden.

FAQ: De ondergrond 


Voordat een tentconstructie geplaats wordt, moet er worden gekeken naar de ondergrond. Waar moet de tent op geplaatst worden? Welke ondergrond is geschikt en welke niet?  Wat allereerst van belang is bij de ondergrond waar de tentconstructie op geplaats wordt, is dat de plek makkelijk bereikbaar moet zijn voor heftrucks en vrachtwagens. Deze vervoersmiddelen zijn nodig om een tentconstructie te kunnen plaatsen.
Tentleverancier Kontent Structures krijgt regelmatig de vraag of  een vloerframe standaard samen met een tentconstructie moet gaan. Dit raadt Kontent Structures zeker aan, aangezien de tent direct waterpas zal staan en tevens verankerd is. Hiernaast zorgt een vloerframe voor een stevige en droge ondergrond.  Een tentvloer zorgt er  voor dat een ongelijke ondergrond ondervangen wordt, met een keurige vlakke vloer als resultaat. Wanneer er alleen sprake is van een tentconstructie wordt deze verankerd doormiddel van betonblokken. 

  • Zwaarlast vloerframes:  een solide metalen constructie, ingelegd met hoge kwaliteit berken betonplex platen.
  • Cassettevloer: een waterpas gestelde aluminium ringbalkenlaag waar vervolgens de panelen of vloercassettes opgelegd worden.

 

FAQ: Welke type tent voor welk evenement?

Aller eerst is het van belang dat je weet met wat voor evenement je te maken hebt, zodat jouw tentenleverancier met de juiste kennis en expertise het juiste formaat tent en  model kan aanraden. Het type tent dat voor je evenement geplaatst zal worden, is uiteraard afhankelijk van waarvoor de tent gebruikt zal worden. 

Er zijn diverse tentconstructies met verschillende doeleinden:

  • Pagodetenten: Pagodetenten zijn perfect voor festivals waarbij zij onder andere kunnen dienen als entreetenten, drank en eet uitgifte, EHBO tent of muntverkoop. 
  • Aluhal: De Aluhal is een type tent die vaak wordt gebruikt als feesttent/evenemententent voor bijvoorbeeld beurzen en festivals. Hiernaast worden aluhallen ook regelmatig gebruikt als lockertenten op festivals. 
  • Etagetenten:  Etagetenten kunnen perfect dienen als VIP ruimte bij een festival of sportevenement. Daarbij kan een etagetent zorgen voor extra zicht op een evenement. 
  • De FS340: De FS340 is een unieke festivaltent geschikt voor duizenden mensen en heeft een minimale breedte van 30 meter. De lengte van deze tentconstructie kan ongelimiteerd in 5 meter segmenten. 

 

Praktische zaken rondom de huur van een tent als evenementenlocatie

Wanneer je een tent wilt gaan huren als evenementenlocatie zijn er een aantal praktische zaken die er bij komen kijken. Wat is de gemiddelde opbouwtijd? Wat wordt standaard bij een tent geleverd? Wat zijn aanvullende mogelijkheden? En welke type tenten bestaan er?  
 

  • Opbouwtijd: 

De gemiddelde opbouwtijd van een tent is volledig afhankelijk van het type tent, de ondergrond, het weer en de bereikbaarheid van de locatie. Voor het plaatsen van enkele pagodetenten kan uitgegaan worden van 1 a 2 uur en voor een aluhal met zijzeilen van bijvoorbeeld 20 m breed bij 45 m lang kan ongeveer 6 uur gerekend worden.
 

  • Op maat:  

Er zijn diverse soorten tenten met veel aanvullende opties. Zoals eerder vermeld in dit artikel kunnen er naast het leggen van vloeren ook terrasruimtes, kunststof wanden, glazen wanden, transparante daken, transparante zeilen, glazen deuren geplaats worden. 

Verder zijn er ook aanvullende opties zoals tapijttegels, verlichting in de tent, veiligheid aspecten (brandblussers, veiligheid bordjes, nooddeuren, etc.) , dak en wandstoffering, toiletten, gootafwerkingen en hekken en bariers. Deze mogelijkheden kunnen ervoor zorgen dat het complete plaatje gerealiseerd kan worden. 

  • De eventpraktijk:

Volgens tentenleverancier Kontent Structures kunnen tenten zorgen voor een unieke ervaring. Zo worden tijdens grote festivals vaak meerdere tenten ingezet. Een aansprekende case is Rock Werchter, 1 van de grootste festivals van Europa. Hier werd een custom made etagetent neergezet die diende als front of house van het festival.  Ook voor zakelijke festivals bieden deze op maat gemaakte tenten een uitkomst. Denk aan een jubileumviering of feestavond op locatie. 

Op de volgende foto zie je de toepassing van een etagetent die  werd geplaatst in Rouen voor het grootste scheepvaart festival. Deze tent diende als informatiepunt en receptie en gaf de uitstraling aan van het evenement.   

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x