EvenementOrganiseren.nl

Een artiest op uw evenement? Check clausules, verzekering en 7 procent...

Het boeken van een artiest of een entertainmentact is toch een beetje een andere wereld, ook voor eventmanagers binnen uw bedrijf. De gouden tip hier: maak alles bespreekbaar. Een paar voorbeelden van dit ‘alles’? Het team van Bedrijfsentertainment.nl een platform gespecialiseerd in entertainment op zakelijke evenementen, biedt service en advies en deelt haar kennis. Hierbij alvast 3 gouden tips:

Tip 1: Clausules 

Veel artiesten hebben een zogeheten RTV-clausules, wat zo veel betekent dat wanneer er een radio of tv opdracht komt, dat een artiest onder de boeking op uw zakelijke evenement uit kan. Het gebeurt bijna nooit, maar het is goed om er rekening mee te houden, door bijvoorbeeld ook een vervanger in beeld te hebben, of te kunnen varen op een boekingsplatform waar er snel en effectief meegedacht wordt om tot een oplossing te komen. Vraag hierna.

Tip 2: Verzeker

Heeft u een evenement met een grote topartiest, die u ook gebruikt in het wervings- en marketingtraject van uw eigen evenement. En hij of zij wordt ziek, of kan om een andere reden niet komen, weet dan dat dit voor een groot deel te verzekeren is. Ook hier geldt: vraag naar de mogelijkheden.

  • Partner van EvenementOrganiseren.nl is k/ap evenementenverzekeringen. In hun uitgebreide evenementenverzekering zit ook een non appearence dekking:

Non Appearance
De non-appearance verzekering dekt de schade (lees tevergeefs gemaakte kosten en/of nog te maken extra kosten) door het niet verschijnen van een of meer van de verzekerde personen als gevolg van overlijden/ arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval.

Tip 3: + 7 procent

Nederland kent een actieve controle op de afdracht aan Buma (muziek- en auteursrechten). Dat betekent dat in offertes 7 procent wordt opgenomen voor de Buma afdracht van uw artiest. Ook hier mag en moet u transparantie eisen. Via een platform als BedrijfsEntertainment.nl wordt dit allemaal voor u geregeld. Weet dat er voor artiesten onder de 1000,- euro andere regels gelden en dat veel offertes ex BTW en ex Buma zijn.

 

Specialist in entertainment op zakelijke events 
BedrijfsEntertainment.nl is ontstaan vanuit het gerenommeerde AT Bookings; het artiestenbureau waar  o.a. Anouk, Kane & Di-rect hun live-carrière gestart zijn. Onze kennis en jarenlange ervaring in het management en boeken van artiesten, in combinatie met een vernieuwende, servicegerichte klantenaanpak richting de zakelijke markt maakt ons tot een unieke sparringpartner voor de invulling van entertainment tijdens uw evenement.

Samen met u bepaalt ons team van specialisten de kern van het event zodat de juiste match tussen uw doelgroep, gelegenheid en het entertainment gemaakt kan worden.  Naast het entertainment, kunnen wij op basis van de hieraan gekoppelde faciliteiten ook voorzien in aanvullende diensten zoals de technische productie, artist handling, stage management, event producers, etc. Ons doel is om de perfecte match te maken tussen uw event en het zorgvuldig geselecteerde entertainment!

www.bedrijfsentertainment.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x