EvenementOrganiseren.nl

Draaiboek voor jouw evenement: 3 tips om er nog meer uit te halen

The Hague Venues heeft de krachten van diverse evenementenlocaties in Den Haag gebundeld. Daardoor zit er veel kennis en ervaring in dit Haags locatieplatform. De locaties delen hun kennis in diverse video's. Dit keer Folkert Blaauw van de Grote Kerk in Den Haag: "Denk nou niet, ik heb iedereen een draaiboek gestuurd en klaar is Kees..."

Folkert Blaauw van de Grote Kerk in Den Haag neemt je in drie tips mee hoe een draaiboek veel meer kan zijn dan een document in de mailbox van alle eventpartners voor jouw evenement. Namens The Hague Venues zijn dit de drie tips om van jouw draaiboek het perfecte spoorboekje te maken op weg naar het behalen van de doelstelling:

1. Spoorboekje op weg naar de doelstelling

Jouw draaiboek moet je zien als een spoorboekje op weg naar succes. Het draaiboek zorgt ervoor dat alles goed loopt zoals gepland en eigenlijk zorgt dat spoorboekje er daardoor voor dat je met een strakke uitvoer jouw doelstelling behaalt.

2. Neem iedereen mee in het belang van alle onderdelen

Durf in jouw draaiboek ook aan te geven hoe bepaalde onderdelen in het draaiboek bijdragen aan het behalen van de doelstelling. Zo neem je iedereen mee. Deel nou niet per mail het draaiboek en klaar is kees, nee zorg voor een gezamenlijke briefing en loop samen door alle onderdelen heen.

3. Het belang van de regisseur

Kies bij 90 procent van de events voor een regisseur. Want live events zijn al snel complex, een technisch draaiboek biedt daarbij zeker houvast maar krijgt pas echt waarde zodra een regisseur met dit draaiboek in de hand jouw event tot een goed einde brengt.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x