EvenementOrganiseren.nl

Dit zijn de 7 meest waardevolle tips van een evenement verhuurbedrijf

Door Westerhuis Verhuur Twente
Verhuurbedrijven denken maar al te graag mee in aanloop naar uw evenement. Maak daar dankbaar gebruik van, zij zijn immers expert en zij zien meer evenementen dan u ooit gezien heeft. Westerhuis Verhuur Twente deelt vanuit hun expertise 7 tips met u

TIP 1 HOOGTE VARIATIE
Wissel voor de variatie statafels en zitgedeeltes met elkaar af. Ook verschillende afmetingen zorgen voor meer diepte. Pas het meubilair aan op de ruimte waarin het komt. Hou rekening met een bestaande vloer.

TIP 2 PASSENDE VERLICHTING
Denk aan passende verlichting, TL-balken uit en sfeervolle spots aan. Een eyecatcher komt beter uit de verf wanneer het mooi uitgelicht wordt.

TIP 3 HET WOW-MOMENT
Iedere bezoeker van een evenement kent het moment: de jas is opgehangen, de kaart gescand en dan treed je de locatie binnen: WOW! Dat moment is één van de meest krachtige meerwaarden van live communicatie en eventmarketing. Maar wat nou als dat WOW-moment meerdere keren terugkomt. Een gouden tip is daarom om kijklijnen te breken, diverse ruimtes in de ruimte te creëren. Zo kan de gast steeds weer iets ontdekken, blijft het spannend en kan er steeds weer een passend WOW-moment worden gecreëerd.

TIP 4 LEEF JE IN
Leef je in de bezoeker in, denk niet aan hetgeen jij mooi vindt maar wat passend is bij het event. Smaak en stijl worden door iedereen anders ervaren.

TIP 5 DENK AAN BLOEMEN
Verse bloemen geven net die extra sfeer en ambiance aan je event. Het straalt natuur en ambacht uit. Echter zijn niet alle bloemen het hele jaar door beschikbaar. Belangrijke tip is kies voor verse seizoensbloemen en houdt niet altijd vast aan de kleuren van het logo. 

TIP 6 DENK GROOT
Geef de voorkeur aan een ruime loungebank en een paar grote eyecatchers, boven veel kleine. Die maken het geheel snel rommelig en onrustig. Grote eyecatchers geven je event stijl en sfeer. Kleine details zijn echter wel heel belangrijk! Die maken het event af en zorgen voor een finishing touch.

TIP 7 BEREKEN DE RUIMTE 
Hou voor de ruimte rekening met ongeveer 1 vierkante meter per persoon. Bij andere opstelling gaan we uit van:  
• Theateropstelling 0,5 vierkante meter per persoon
• Schoolopstelling 1,5 vierkante meter per persoon
• Cabaretopstelling 1 vierkante meter per persoon
• Carréopstelling 0,5 vierkante meter per persoon
• U-vorm 1 vierkante meter per persoon

Bij opstellingen voor feesten gaan we uit van:
• Receptie 1 vierkante meter per persoon
• Zittend diner 1,5 tot 2 vierkante meter per persoon
• Feest 1,5 vierkante meter per persoon

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x