EvenementOrganiseren.nl

De veelzijdigheid van een locatie - Het Koninklijke Concertgebouw

Door Het Koninklijk Concertgebouw
Het Concertgebouw is een veelzijdige evenementenlocatie. Alle stoelen kunnen uit de Grote Zaal worden verwijderd, waardoor de zaal geschikt wordt voor sit-down diners tot 500 personen en walking dinner tot 1000 personen. Als het hele gebouw wordt afgehuurd kun je hier zelfs 2250 gasten ontvangen en dat in het centrum van Amsterdam. Ook wordt de zaal verhuurd voor congressen tot 2000 personen theateropstelling.

Maar ook de organisator van kleinere evenementen kan in Het Concertgebouw terecht, denk aan een diner in de fraaie Kleine Zaal of de Koorzaal onder de tientallen fonkelende kroonluchters, of een klein tot middelgroot congres in de Kleine Zaal, die weliswaar kleiner is dan de beroemde Grote Concertzaal maar qua uitstraling niets onderdoet.

Verduurzaming van Het Concertgebouw

Sinds 2013 spant Het Concertgebouw zich, met hulp van  de Bank Giro Loterij,  in om de locatie duurzamer en milieuvriendelijker te maken. Niet alleen werd de CO2- uitstoot met zo’n 20 procent verminderd, ook werd er een klimaatinstallatie gerealiseerd voor de Grote Zaal, werden vrijwel alle ruimten van het gebouw voorzien van ledverlichting en vond er een verduurzaming plaats van het voedsel- en drankaanbod. In 2017 werd dit  beloond met het BREEAM certificaat, dat de duurzaamheid van gebouwen meetbaar maakt.

Milieubewust én toegankelijker

Bij zo’n oud gebouw is een duurzame bedrijfsvoering nog niet zo makkelijk te bereiken. De sfeerverlichting is voor de zalen heel erg belangrijk, dus die moet optimaal zijn. In de Spiegelzaal zijn veel  lichtproeven gedaan om er voor te zorgen dat de meest ultieme sfeervolle en duurzame verlichting geplaats kon worden .

Gelukkig wordt duurzaam ondernemen ook voor monumentale panden minder ingrijpend, nu de technologie beter wordt. En, bijkomend voordeel, het maakt de locatie voor de organisator van evenementen een stuk toegankelijker.  In de Grote Zaal is ledverlichting helemaal geïmplementeerd, wat daar heel veel nieuwe mogelijkheden geeft. Voor een mooi sfeervol uitgelicht diner is het nu niet meer nodig om extern licht in te hangen. Voorheen moest je dan trussen inhangen en verlichting inhuren, waardoor de kosten van een evenement of diner weer opliepen.

Sublieme gastvrijheid

Het Concertgebouw staat al bekend om haar piekfijne gastvrijheid en dat wordt alleen maar nog beter met het interne kwaliteitsprogramma Subliem, waarmee het doel is gesteld de klantervaring te verhogen van een 8,6 naar een 9 . “Het is belangrijk dat mensen weten: ‘als ik bij Het Concertgebouw een event host, dan wordt het van top tot teen voor mij geregeld’. Alles wordt uit handen genomen, en daar is iedereen hier van doordrongen. De party managers, maar ook de mensen op de vloer, die zorgen ervoor dat een event je bijblijft. Of je nou houdt van klassieke of industriële locaties, het gaat erom hoe je gasten na afloop van het event naar buiten komen. Uiteindelijk is de service en de gastvrijheid een van de belangrijkste speerpunten van je locatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x