EvenementOrganiseren.nl

De maatregelen omtrent evenementen en samenkomsten op een rij

23 maart 2020 veranderde er veel voor de evenementenbranche. De maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus verbieden evenementen en samenkomsten tot 1 juni 2020. Wat betekent dit voor jou als opdrachtgever?

Voor evenementen die een vergunningsplicht- en meldplicht hebben – dat zijn evenementen in openbare ruimten die vrij toegankelijk (eventueel ook door middel van de koop van een kaartje) zijn voor bezoekers – zijn tot 1 juni 2020 verboden.

Alle overige evenementen – dus ongeacht het bezoekersaantal – zijn tot en met 6 april 2020 verboden. Die evenementen zijn, zonder tegenbericht, niet verboden na 6 april 2020. E

De maatregelen die hieronder genoemd worden, worden uiterlijk 6 april 2020 heroverwogen. Het kan dus zijn dat hier iets aan veranderd wordt.


Alle overige samenkomsten worden verboden, waarbij enkele uitzonderingen gelden:
a. wettelijk verplichte samenkomsten (max 100 personen), zoals vergaderingen van de gemeenteraad als ook de Staten-Generaal

b. samenkomsten die nodig zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties (max 100 personen);

c. uitvaarten en huwelijksvoltrekkingen (max 30 personen);

d. samenkomsten van religieuze of levensbeschouwelijke aard (max 30 personen).

Bij deze samenkomsten geldt dat deze alleen mogen doorgaan als alle hygiënemaatregelen ter bestrijding van het corona-virus in acht worden genomen en men 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden.
Lees meer over de hygiëne maatregelen:Gedwongen een evenement te annuleren?
Als opdrachtgever kan je annuleren en kan een beroep doen op juridische overmacht. Als opdrachtgever hoef je geen annuleringsvergoeding te betalen, maar ben je de aanbetaling wel kwijt.

Ben je opdrachtgever en annuleer je een vandaag een evenement dat na 6 april 2020 plaatsvindt  dan geldt de normale annuleringsregeling. Het verschil tussen de annuleringsvergoeding en de aanbetaling kan bij de opdrachtgever in rekening worden gebracht.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x