EvenementOrganiseren.nl

De grootste evenementenlocatie van Nederland: Den Haag

Evenementenlocatie in Den Haag? Den Haag de stad van vrede en recht, gaat sinds kort ook door het leven als de stad met de grootste evenementenlocatie van Nederland. En dan gaat het niet om één grote congreslocatie of eventlocatie in Den Haag met een ongekend aantal vierkante meters, maar om de bundeling van krachten. Binnen The Hague Venues hebben namelijk 13 locaties in de Hofstad de samenwerking gevonden. 

 EvenementOrganiseren sprak met de diverse evenementenlocaties in Den Haag:

Hoe werkt dat in de praktijk? “De insteek is simpel: eerst samen zorgen dat de nationale markt voor Den Haag kiest. Evenementen, congressen, bedrijfsfeesten, samen zorgen we ervoor dat ze focussen op Den Haag. Door op TheHagueVenues.nl de locaties gezamenlijk te tonen, is de keuze reuze. Sterker nog: voor vrijwel ieder evenement hebben we een eventlocatie. De kracht daarbij is dat als een opdrachtgever of organisator bij één van de locaties terecht komt en er is geen plek in de agenda, of de aanvraag past beter bij een andere locaties, dan brengen wij die opdrachtgever in contact met een nog beter passende The Hague Venues locatie in contact”, laten de samenwerkende locaties in Den Haag weten.

“Daarnaast werken we ook samen met The Hague Convention Bureau. Zij voeren de internationale campagne om ook buitenlandse opdrachtgevers, organisatoren, congressen en beurzen naar Den Haag te krijgen.” 

Hoe vermarkt Den Haag zich als congresstad en ‘grootste evenementenlocatie’? "Als stad van vrede en recht heb je al een ongekend aantal kapstokken en thematische haakjes, maar er is veel meer. Hier zitten ministeries, hier komt de top van de Nederlandse politieke, wetenschap en bedrijfsleven samen. En laten we het maar gewoon hardop zeggen: de kans dat je een minister of staatssecretaris acte de presence kan geven op jouw evenement is in Den Haag vele malen groter dan elders.” 

Daardoor ontstaat min of meer de grootste locatie van Nederland?  “Ja, dat zou je inderdaad kunnen zeggen. Vooral ook omdat we druk bezig zijn met een nieuwe website, waarbij we ook locatie-arrangementen zullen laten zien: inhoudelijke congres in locatie x, het diner bij locatie y en het afsluitende feest in locatie z. En ook al zijn bijvoorbeeld strandpaviljoens geen lid van The Hague Venues, maar natuurlijk stellen we ook een afterborrel op het strand voor. Dat is Den Haag.” 

Hoe kunnen we de 13 congreslocaties en evenementenlocaties in Den Haag onderverdelen? “De kracht zit juist in de diversiteit, maar je zou de evenementenlocaties kunnen onderverdelen in historische evenementenlocaties, musea, industriële locaties, modern en theater/attracties.” 

 

Historische evenementenlocatie: 

Grote Kerk Midden in het historische hart van de Haagse binnenstad vindt u onze iconische evenementenlocatie: de Grote of Sint Jacobskerk. De Grote Kerk fungeert al bijna 40 jaar als unieke evenementenlocatie en kan het decor zijn voor uw congres, diner, expositie, festival, concert of beurs. 

Mauritshuis Op de mooiste locatie van Den Haag, midden in het historische centrum, naast het Binnenhof, ligt het monumentale Mauritshuis met zijn topcollectie Hollandse en Vlaamse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Een vorstelijker ambiance kunt u uw gasten niet bieden. Van kleine gezelschappen vanaf 16 personen, tot grote bijeenkomsten tot 350 gasten. Uiteraard kunt u uw event combineren met een bezoek aan onze bijzondere collectie. Zo maakt u uw bijeenkomst onvergetelijk.

 

Musea/attractie/ theater: 

Beeld & Geluid in Den Haag Beeld & Geluid in Den Haag is een pand met geschiedenis. Bij aankomst word je verwelkomd door de indrukwekkende voorgevel. Deze vertelt alles over de tijd dat het pand fungeerde als het eerste warenhuis van Nederland: de Groote Koninklijke Bazar. Niet alleen ontvangen wij jou op een inspirerende plek, ook zijn wij er om jouw online, hybride of live evenement tot in de puntjes- en met de nodige faciliteiten te verzorgen. 

Kunstmuseum Den Haag Kunstmuseum Den Haag is een modern paleis voor de kunsten en is met haar collectie van 160.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea. Het Kunstmuseum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Bent u voor uw evenement op zoek naar een onderscheidende locatie? Dan biedt het Kunstmuseum precies wat u wenst. 

Louwman Museum Verras en inspireer uw gasten tijdens uw vergadering, congres, beurs, receptie, diner of feest in de unieke omgeving van het Louwman Museum. Met in totaal negen bijzondere ruimtes biedt het museum alle faciliteiten voor uw zakelijke evenement. Of het nu gaat om een presentatie in het indrukwekkende theater, een bijeenkomst in een van de karakteristieke vergaderzalen of een ontvangst waarvoor het museum exclusief toegankelijk is voor uw gasten. 

Museon / Omniversum Zoek je een inspirerende en duurzame locatie voor je bijeenkomst? Dan zit je goed bij Museon-Omniversum! Dé inspirerende en duurzame plek voor je vergadering of (online) evenement. Wij staan voor een duurzame toekomst en dragen bij aan een leefbare aarde voor iedereen. Bij ons draait alles om de aarde, de mens en duurzame ontwikkeling. Dit zie je terug in onze bijzondere collectie, actuele programmering en de films in ons unieke koepelfilmtheater. Het Museon-Omniversum biedt een omgeving die inspireert en ieders nieuwsgierigheid, verbeelding en creativiteit stimuleert. Madurodam
Wil je een onvergetelijk evenement organiseren met uitzicht over héél Nederland? Kom naar Madurodam! Van bedrijfsfeest tot congres. Hier kan het allemaal. Extra bijzonder: al onze opbrengsten gaan naar goede doelen voor kinderen. Met je evenement draag je daar een steentje aan bij. 

Amare
Amare is sinds medio 2021 hét nieuwe theater- en congrescentrum van Nederland. Met twee grote theaterzalen en een intiemere zaal biedt Amare een zee aan ruimte voor congressen en evenementen tot wel 2700 bezoekers. Samen met 4 verschillende foyers, 7 vergaderruimtes en de tegenovergelegen Nieuwe Kerk is er een scala aan mogelijkheden voor business events. Omgeven door het stadhuis en de ministeries is het ook een ideale locatie voor aan de overheid gerelateerde conferenties. 

 

Industriële locaties: 

Fokker Terminal De Fokker Terminal is een monumentaal, inspirerend industrieel gebouw. Vroeger stonden er in de hangar vliegtuigen opgesteld waar studenten aan sleutelden. Aan de achterzijde van de hangar zijn over de gehele breedte de imposante hangardeuren gesitueerd. rondom de hangar zijn 18 subzalen gelegen. De Fokker Terminal is uitermate geschikt voor de organisatie van zakelijke bijeenkomsten, (inter)nationale congressen en B2B beurzen. 

Remise Rijksmonument De Remise in Den Haag is een unieke en sfeervolle locatie voor uw evenementen, congressen en bijeenkomsten. Voor zowel grote als kleine groepen, inclusief catering en verzorging. Gevestigd in een historische tramremise uit 1906 met een prachtige industriële uitstraling, en in de zalen van het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM). De bijzondere collectie historisch trammaterieel zorgt voor een inspirerende omgeving. De remise is flexibel en veelzijdig. De ruime hallen met van boven invallend sfeervol licht en de fraaie zalen bieden plaats aan uiteenlopende gezelschappen voor diverse evenementen. 

 

Moderne congreslocaties: 

Postillion Convention Centre Postillion Convention Centre Den Haag bedient de gehele MICE-markt, met een sterke focus op associatie en overheidscongressen en corporate events. Met deze unieke fullservice congres- en eventlocatie is Den Haag een mooie venue rijker. Ideaal gelegen naast station Hollands Spoor biedt de locatie meer dan 4000 m2 aan conference en exhibition space. De flexibel in te delen plenaire zaal voor 1400 personen en 30 subzalen maken het convention centre een unieke aanvulling op het bestaande congreslocatie-aanbod in Den Haag.   

The Hague Conference Centre The Hague Conference Centre staat voor (inter)nationale gastvrijheid, luxe catering en eigentijdse voorzieningen op het hoogste niveau. Met professionele en persoonlijke service verwelkomen we zowel kleinere vergaderingen als meerdaagse congressen van 20 tot 650 personen. De verscheidenheid van ruime zalen en breakout mogelijkheden zijn buitengewoon goed bereikbaar: gelegen aangrenzend aan Den Haag Centraal en gemakkelijk per auto te bereiken met voldoende parkeergelegenheid in hetzelfde gebouw. Zowel alle faciliteiten, unieke branding mogelijkheden en audiovisuele voorzieningen zijn in huis om uw bijeenkomst een groot succes te maken!

World Forum The Hague World Forum The Hague is een full-service congreslocatie in Den Haag. Tussen stad en strand heeft World Forum The Hague een ideale locatie en daarnaast goede bereikbaarheid. De unieke combinatie van een multifunctioneel auditorium, 35 breakout ruimtes en 12.000 m2 exporuimte maken World Forum de perfecte locatie voor elk type congres. World Forum is groot genoeg om 5.000 bezoekers te ontvangen en tegelijkertijd klein genoeg om uw zakelijke bijeenkomst of evenement te personaliseren, daarnaast biedt deze locatie exclusiviteit. Dat maakt het mogelijk om het hele gebouw te transformeren naar uw eigen look en feel met op maat gemaakte branding van het gebouw. Door de investeringen van ruim 28 miljoen de afgelopen jaren, is World Forum Ready to host your event! 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x