EvenementOrganiseren.nl

De crisis door de ogen van een moderator

Door Cor Spronk, Mentor en Spreker
De ontwikkelingen voor de evenementenbranche zijn ingrijpend. Moderator Cor Spronk kiest ervoor om zijn kennis en expertise te delen. Maar hij deelt ook zijn zorgen, in deze blogs neemt hij jou mee in zijn denkwereld.

10 april 2020
Cor, Hoe gaat het? Slecht


We leven in de week waarin bekend gemaakt werd dat de intelligente lock down verlengt is naar 28 april. Tja, wat brengt het allemaal teweeg.

We leven in de week waarin bekend gemaakt werd dat de intelligente lock down verlengt is naar 28 april. Tja, wat brengt het allemaal teweeg. Zelf heb ik afgelopen week twee keer een Online Business Borrel in Dronten georganiseerd en heb een paar andere online meetingen gehad met andere ondernemers. En als ze dan vragen: Cor, hoe gaat het? dan kan ik alleen zeggen Slecht. Als er in twee dagen een streep gezet word door al je afspraken van de komende 3 maanden, dan voel je je niet best. En ja, ik ben al wel bezig geweest om nieuwe dingen te ontwikkelen. Zoals die Online Business Borrel, maar ook een webinar voor ondernemers die gemeenten kunnen inzetten om hun ondernemers op andere wijze te informeren. En een online versie van het interview #indeschijnwerpers, die ik digitaal met ondernemers op kan gaan nemen. Maar wat gebeurt er toch allemaal? Vanochtend las ik op nu.nl dat er in de bouw 40.000 banen verloren gaan, 50.000 in de evenementenbranche, 1,1 miljoen in de regio Zeeland, 376.000 in de regio Amsterdam, 2.000 bij de KLM. Wat vreselijk en dit zal de roep om actie groter maken. Natuurlijk zijn al die levens heel belangrijk, het zal je oma of opa, je vader of je moeder, je man of vrouw of zelfs je zoon of dochter zijn. Er is nog niks belangrijker dan een mensenleven? Maar wat als er zo veel mensen hun baan kwijt raken, als veel ondernemers hun bedrijf kwijtraken. Wat gebeurt er dan qua ziekte. Welk onheil gebeurt er dan bij radeloosheid in de huizen? Regeren in deze tijd is ontzettend moeilijk en maak maar eens de goede keuzes. Alleen strooien met geld is ook niet de oplossing, maar veel geld is er wel nodig. In mei moeten naast de salarissen ook het vakantiegeld betaald worden en misschien is de liquiditeit er wel niet omdat je net geïnvesteerd hebt in machines of gebouwen. Als je dan 10 of 100 man personeel hebt dan is dat een hard gelach. Het word dit weekend mooi weer. Maar alsjeblieft, blijf dit weekend zoveel mogelijk binnen. En daarnaast wil ik weer afsluiten met: Hou vol, houd afstand en alsjeblieft blijf gezond.31 maart 2020
Wat brengt deze crisis bij jouw bedrijf teweeg?

Wat een week hebben we weer achter de rug zeg. Deze week kwam de tweede grote persconferentie waarin Minister Grappenhaus met zijn rode stropdas ons streng toesprak. Nu luisteren en anders krijg je een boete.

Wat een week hebben we weer achter de rug zeg. Deze week kwam de tweede grote persconferentie waarin Minister Grappenhaus met zijn rode stropdas ons streng toesprak. Nu luisteren en anders krijg je een boete. Ik hoop dat het indruk heeft gemaakt bij de juiste mensen, maar ik kan zeggen dat het besef dat dit allemaal echt waar is inmiddels is gekomen. Het kwartje is nu echt gevallen. Ik ben dan ook benieuwd wat deze crisis in jouw bedrijf teweeg brengt. Heb je al zieken in je bedrijf of bij je werknemers hun families? Heb je het in deze tijd juist heel druk of is de omzet geheel verdwenen? Schrijf je reactie eens hieronder als je wil. Zelf ben ik deze week aan het beeldbellen geslagen. Je ziet toch net iets meer dan als je belt en je hebt toch iets meer contact voor je gevoel. En als het zo is dat we voorlopig niet meer live kunnen afspreken dan kun je ook maar beter zo snel mogelijk wennen aan de nieuwe realiteit. Stel nu dat deze situatie zou voortduren tot aan de Kerstdagen van 2020. Dat zou niet gemakkelijk zijn en je moet er niet aan denken toch? Voor nu kan ik dan ook alleen maar tegen jou zeggen: Hou vol, houd afstand en blijf gezond. Goed weekend en daarna weer een goede week.


20 maart 2020
Wat is er toch veel veranderd

Wat kan er in een week veel veranderen. Na Corona zijn sommige bedrijven erg druk, zoals de zorg en de bestuurders van Nederland. Wat een respect heb ik voor mensen die de vitale beroepen uitoefenen.

Wat kan er in een week veel veranderen. Na Corona zijn sommige bedrijven erg druk, zoals de zorg en de bestuurders van Nederland. Wat een respect heb ik voor mensen die de vitale beroepen uitoefenen.

Andere mensen hebben misschien minder werk of daarvan is het werk volledig weggevallen. Wat is er verandert in omgangsvormen. Twee weken geleden was het nog respectloos als we elkaar geen hand gaven, nu is het respectloos als we het wel doen. We moeten afstand van elkaar houden en ons aan allerlei regels houden en dat is uiteindelijk goed voor ons.


Ik ben ook benieuwd wat deze crisis voor jou betekent?
In de evenementenbranche waar ik nu in zit zijn ongeveer alle evenementen, groot en klein, al afgezegd. We hebben het lastig. Maar of je nu geen werk hebt of juist heel veel, zoals in de zorg: Ik wil je bemoedigen en zeggen; Hou vol en heb begrip voor elkaar.

Vergelijk jouw situatie niet met die van een ander als je niet weet wat de situatie is. Of je nu druk bent of je afvraagt of je komende maand je rekeningen kunt betalen. Hou vol, hou elkaar vast (niet letterlijk) en help elkaar.
 

https://www.corspronk.nl/

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x