EvenementOrganiseren.nl

Dé 5 voordelen van een event in een culturele evenementenlocatie

Jouw gasten in de spotlights of als ster op het podium? Het is één van de leuke gimmicks van een zakelijk evenement in een theater of schouwburg. Evenementorganiseren zette de 5 voordelen van een culturele evenementenlocatie voor je op een rijtje.

Steeds meer Nederlandse theaters zien het organiseren of hosten van zakelijke evenementen en een kwalitatief cultureel programma als twee zijden van dezelfde medaille, een win-win situatie voor zowel de zakelijke opdrachtgever, het theater als de usual suspects van de culturele instelling: de gespecialiseerde theatertechnici, de draaiboekexperts en natuurlijk de optredende artiesten.

1. Complexe draaiboeken, grote hoeveelheden gasten: geen probleem

Bij een theater of schouwburg zijn ze bij uitstek gewend aan het ontvangen van grote groepen mensen, maar óók aan het samenwerken met verschillende externe partijen, zoals elke dag een nieuw theatergezelschap. Timing is alles in het theater, dus ook met complexe draaiboeken kunnen ze met gemak uit de voeten. De sfeer en de uitstraling van een theater trekken gasten bovendien echt even uit het alledaagse. Ze zijn er écht even uit – misschien niet voor een ontspannen avondje uit, maar ook zakelijk heeft dat zo zijn voordelen.

2. AV dik in orde

De meeste theaters en schouwburg beschikken bovendien over het neusje van de zalm qua techniek. Gespecialiseerde technici staan garant voor theaterlicht- en geluid van het hoogste niveau. Daarmee kunnen ze echt het verschil maken voor jouw zakelijke evenement. Zo vertelt Louise Kortschot, accountmanager congressen en evenementen van Spant!: ‘Met ons nieuwe lichtsysteem van LED-strips tussen de duurzame wandpanelen, kunnen we de verlichting helemaal aanpassen aan het doel of de huisstijl van de opdrachtgever. Onze lichttechnici kunnen inspelen op wat er in de zaal gebeurt. Op die manier creëer je al meteen een bijzondere beleving, ook als het grote doek nog dicht zit en mensen nog hun plaats aan het zoeken zijn. De lichttechnici weten precies hoe je mensen die extra live beleving geeft!’ Maatwerk dus!

3. De mogelijkheden van een theater inspireren om iets bijzonders te doen

Een schouwburg of theater is misschien niet gebouwd speciaal voor zakelijke evenementen, je hebt wél het voordeel van minimaal een grote zaal voor je plenaire programma, een foyer voor de pauzes en ontvangstmomenten en vaak een of meerdere kleinere zalen voor breakouts of andere programmaonderdelen. ‘De mogelijkheden van de zaal inspireren onze zakelijke opdrachtgevers vaak om iets bijzonders te doen’, vertelt Harry de Bruin, Directeur TheaterHangaar en evenementenlocatie Hangaar2. ‘Meerdere podia, de sfeer en de aankleding, de buitenruimte en de logistiek rondom de TheaterHangaar. Deze mogelijkheden vind je nergens anders. En de techniek zei: ‘Kom maar op!’
Intermezzo door artiest, act of muzikant

4. Een grote theaterzaal doet iets met mensen 

‘De Grote Zaal van TivoliVredenburg is een soort arena’, vertelt Menno Tielemans van TivoliVredenburg. ‘Mensen zien elkaar, je kijkt elkaar aan. Dat maakt het contact met de zaal heel leuk en geeft een extra feestelijk en intiem sfeertje.’ 

5. Contacten met bijzondere sprekers of artiest

Maar ook de contacten tussen het podium en artiesten of muzikanten die op de theateragenda staan is van onschatbare meerwaarde. Vaak kan een theater je in contact brengen met een bijzondere artiest, act of muzikant die voor een mooi intermezzo of een onvergetelijk avondprogramma kan zorgen. 

Een flinke capaciteit en een fijne ligging niet zonder uitzondering vlakbij een stadscentrum maar ook voldoende parkeergelegenheid en een goede verbinding met het openbaar vervoer maken de vele voordelen van een zakelijk evenement in een theater of schouwburg af. Ben je op zoek naar een locatie voor jouw volgende zakelijke evenement? Denk dan eens aan een theater!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x