EvenementOrganiseren.nl

5 tips om met jouw organisatie de winter door te komen!

Door Hotel Papendal
De dagen worden korter en kouder, je hebt minder energie en jouw collega’s ook. Voor je het weet hebben jullie last van een collectieve winterdip. Herkenbaar? Wij geven je tips om die lange winter door te komen!

Kerst- en nieuwjaarsborrel, doe het nét even anders

Terwijl je haastig het stof van de kerstdecoratie van vorig jaar afblaast, de gebruikelijke locatie voor de nieuwjaarsborrel checkt en bijna de cateraar hebt gebeld voor dat best-wel-lekkere borrelplateau van vorig jaar vraag je je af: waarom niet eens iets anders dit jaar? Een kerstlunch in plaats van een borrel, een nieuwjaarswandeling of een lelijke truienkerstborrel. Pak het net wat anders aan dit keer en jouw collega’s zijn gegarandeerd verrast!

 

Ga de deur uit!

Aan het einde van het jaar staan er meestal veel meetings op de agenda. Als organisatie wil je het jaar afsluiten en de plannen voor het nieuwe jaar presenteren. Met z’n allen uren vergaderen op kantoor, dat hoeft helemaal niet. Hup, ga dat saaie kantoor uit en boek een externe locatie. Soms is vergaderen op een andere locatie net even wat je nodig hebt. Een andere omgeving, een andere sfeer maar vooral een andere energie!

 

Doe iets actiefs met het team

In de winter bewegen we over het algemeen minder. En een hele dag in die vergaderstoel is niet echt bevorderlijk voor je energielevel en gemoedstoestand. Koppel daarom jouw meeting eens aan een actief element. Een winterse clinic, sportieve of creatieve workshop, op kantoor of bij een externe locatie. Zo breek je de dag, doe je nieuwe inspiratie op en werk je ook nog eens aan de teambuilding!

 

Delicious food makes everyone happy

Foodtrucks alleen iets voor de zomer? Welnee! Er zijn namelijk heel veel fijne trucks die het hele jaar door werken en allerhande winterse lekkernijen serveren! Of je nu een indoor nieuwjaarsborrel of winter-foodtruckfestival organiseert, of juist een outdoor activiteit: een foodtruck met heerlijke warme dranken en winterse gerechten om bij op te warmen is altijd een succes.

 

Plan een leuke activiteit voor het voorjaar

Wat helpt het beste tegen de collectieve winterdip? Leuke activiteiten voor het voorjaar of de zomer plannen. En ja, dat mag wanneer het nieuwe jaar begonnen is! Dus begin alvast met de brainstorm voor die zomerse teamactiviteit. Door het plannen van leuke dingen krijg je vanzelf weer positieve energie! Heerlijk toch die voorpret.

 

Op zoek naar ideeën voor een inspirerende vergaderlocatie of een leuke winteractiviteit? Gedurende de koudste tijd van het jaar is er genoeg te beleven #OpPapendal. Tijdens de waanzinnige winterweken boek je namelijk de allerleukste activiteiten. Geniet van vele clinics, teambuildingsactiviteiten en vergadermogelijkheden in een (hopelijk) winters wit landschap. Bekijk alle mogelijkheden, samen maken er samen een onvergetelijke winter van!
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x