EvenementOrganiseren.nl

4 ideeën voor meer verbinding tijdens jouw zakelijke evenement 

Door Unlimited Productions
Het contact, de betrokkenheid en interactie tussen het publiek is op elk evenement belangrijk. Elke organisator is om die reden op zoek naar manieren om deze ‘verbinding’ te vergroten. In dit artikel geven wij 4 tips waarmee je, soms met een kleine aanpassing, meer waarde uit jouw evenement kan halen.

Zo kan technologie op verschillende manieren ingezet worden om meer contact te maken met het publiek. Van verlichting en LED-schermen tot projection mapping. Door gebruik te maken van creatieve ideeën en de juiste technologie zorg je dat jouw evenement van gemiddeld naar uitstekend getild wordt. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende vier ideeën om een blijvende indruk op het publiek achter te laten. 

 

  • 1. Verlichting

Of je nu een feestvibe of dramatisch effect wil creëren of een specifiek item wilt uitlichten, er zijn talloze opties om precies de sfeer te creëren die je zoekt. Je kan ervoor kiezen om een hele locatie te verlichten of slechts een klein deel. Hierdoor creëer je weer een hele andere focus.

Als het gaat om verlichting kan eruit een breed scala gekozen worden. Of het licht bewegend of statisch moet zijn is afhankelijk van de benodigde toepassingen. Tegenwoordig zijn er ook veel draadloze opties beschikbaar. Geen kabels in het zicht is niet alleen handig, maar tevens mooier voor het aanzicht.   Daarnaast kan door het gebruik van LED-lichtbronnen het stroomverbruik worden verminderd, waardoor jij met jouw evenement duurzamer kan zijn.

Met het juiste ontwerp kan de interactie met het publiek vergroot worden. Geef jouw wensen door aan een professional, die samen met de juiste leveranciers ervoor kan zorgen dat voor elk evenement een passende setting gecreëerd kan worden.

 

  • 2. LED-muren

Je kunt een grote impact creëren met het gebruik van een LED-videomuur. Deze ‘muur’ kan eenvoudig worden gebruikt als een solide scherm om presentatie-inhoud te tonen. Maar ook kan de LED-opstelling gebruikt worden om een ervaring te creëren voor jouw bezoekers. Neem ze mee in de beleving van jouw merk of neem ze mee naar een andere omgeving.  Er zijn ook LED toepassingen met een hoge mate van transparantie. Zo kan er diepte gecreëerd worden of er kunnen holografische illusies gecreëerd worden.  Nieuwe technologieën als Notch, motion tracking en live creatie van content geven ontwerpers nieuwe en extra tools om de ervaring van de klant te verrijken. Unlimited Productions werkt samen met video- en content specialisten om deze nieuwste technologieën toe te passen.

 

  • 3. Projectie mapping

Met behulp van projectie mapping kunnen gebouwen en driedimensionale decor onderdelen op ondenkbare wijze worden getransformeerd. Deze toepassing biedt verschillende mogelijkheden om spannende interactieve ervaringen te creëren. Met deze toepassing kun je gasten door een compleet andere omgeving laten lopen. 

Bij het gebruik van projectie mapping gaat het om maatwerk. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste setup hebt voor de juiste taak. Het licht en de contentcreatie is het belangrijkste onderdeel van de hele show. Als dit allemaal goed gebeurt, kunnen gebouwen en objecten tot leven komen en kan je het publiek versteld doen staan. 

 

  • 4. Bewegings- en ruimtelijke -effecten


Het gebruik van beweging in de breedste zin van het woord kan echt een WOW-factor creëren op jouw evenement. Bijvoorbeeld door licht vanaf het dak naar beneden te laten zakken waardoor er een meer intieme ruimte ontstaat, door middel van een LED muur een deuropening te creëren of artiesten boven het publiek te laten bewegen, de mogelijkheden zijn eindeloos.
 

Unlimited Productions  werkt samen met verschillende specialisten op dit gebied. Samen kunnen ze oplossingen op maat creëren en leveren. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden


 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x