EvenementOrganiseren.nl

3 tips van eventdecorateur DCRT

Door DCRT Event Decorations & Styling
Ook bij de eventdecorateurs van DCRT Event Decoration & Styling leek 2020 het absolute topjaar te gaan worden, tot die ene persconferentie. Maar de decoratie-expert uit Haarlem ging niet bij de pakken neerzitten en ontwikkelde meteen een toekomstplan. De eventdecoratie-experts van DCRT nemen je mee in de afgelopen maanden en hoe events er straks uit gaan zien.

Aan tafel met Marthen Bakker van DCRT Event Decoration & Styling komt een terechte opmerking naar boven: voor ieder evenement zijn diverse toeleveranciers nodig. Tot voor COVID-19 wist je meteen wie je moest hebben, wie er bij jouw preferred partner werkzaam waren en wat ze te bieden hebben. Maar nu? Zijn die bedrijven nog de bedrijven met de producten, mensen en service die ze voor de pandemie waren? ‘Dat is inderdaad een vraag die opdrachtgevers nu moeten stellen. Hoe pijnlijk ook, maar er zijn veel eventprofessionals niet meer in de branche werkzaam. Bij DCRT zijn we wel gaan opruimen, oud materiaal weg gedaan, maar het team is er nog. Zelfs nieuwe collega’s komen al weer ons team aanvullen om de vraag voor de komende periode aan te kunnen. Fris elan en straks weer nieuwe en verrassende concepten en materialen neerzetten.’

Hoe zijn jullie als decorateurs deze periode van voornamelijk online events doorgekomen?

‘Nog niet wetende dat er een pandemie aan kwam, hadden we in 2019 de Pop-Up Event Box (P.E.B.) gelanceerd (zie kader). In het oorspronkelijke idee waren de boxen bedoeld voor compacte presentatieruimtes, bijvoorbeeld op beurzen. Nu zijn we de P.E.B.’s gaan inzetten voor popup locaties tot op de stoep van opdrachtgevers. Door techniekpartners te vinden, werd het een ideale studiosetting voor online events. Ook zijn we de markt op gegaan om duidelijk te maken dat ook bij online events decoratie een grote meerwaarde heeft. Niet steeds weer die geijkte tafel, maar mooie banken, decoratie en uitingen. Zeker de afgelopen tijd zie je daar ook meer aandacht voor: als jij nog die standaard setting hebt voor jouw online event en de concullega pakt volledig uit met een gedecoreerde tv show-achtige setting, tja dan moet je ook wel’, lacht Bakker. 

  • TIP 1: hybride event? Twee keer het perfecte beeld
Live streams en online events behoeven een goed en mooi (podium)plaatje. Ga je hybride dan moet je beide groepen dat perfecte beeld voorschotelen.

 

Wat verwacht je straks als de eerste fysieke events weer opstarten?

‘Wij zien binnen de aanvragen voor de komende maanden eigenlijk geen andere vraag in de markt. Wel houden we met concepten rekening met maatregelen die in het begin nog zullen gelden, zoals afstand houden, of spatschermen bij buffet, goed georganiseerde bezoekersstromen en dat soort zaken. Dat is voor ons de grootste verandering: nog meer over bezoekersstroom nadenken en hoe je dat op een decoratieve wijze kunt inrichten. Ons advies en meedenken gaat dan ook over hoe zorg je dat dit past binnen je decoratieconcept in plaats van een bordje, of pijltje op de grond. Daar zijn wij inmiddels in gespecialiseerd en dat nemen wij mee in het decoratieconcept en de aankleding voor de eerste live evenementen. De uitdaging daarbij is om nog meer te verrassen, nog meer te laten beleven en goed na te denken hoe dit in het concept past.' 

  • TIP 2: maatregelen? integreer ze in het decoratieconcept
Zorg dat eventuele maatregelen en crowdmanagement opgaan en passen in het decoratieconcept van jouw live evenement. Om dat goed in te richten is het van grote meerwaarde om ons vroeg in het traject te betrekken. Daar kun je het verschil maken.


DCRT was en is een decorateur die zich altijd onderscheidt met verrassende concepten, meubels en decoratie. Jullie zitten boven op de trends, maar tellen trends straks nog wel of gaat het meer om functioneel?

‘We zijn deze weken voor het eerst weer bij elkaar gekomen om zeker te zijn dat we er echt weer staan. Dat we als vanouds kunnen verrassen. Bij ons in het bedrijf is nagenoeg niets veranderd en dus zeker de insteek om anders te zijn niet. Dus ook nu weer gaat DCRT verrassen met kleurstellingen en verrassende concepten. Wat dat betreft heeft de crisis er ook voor gezorgd dat we nog meer op scherp staan. Wij zijn er echt weer klaar voor.

  • TIP 3: ga voor fysiek
Kijk en luister om je heen: we zijn allemaal zo klaar met die online zoom-calls. Laten we weer fysiek ontmoeten, het moet weer!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x