EvenementOrganiseren.nl

Evenementenverzekering: hoe verzeker ik mijn event bij extreem weer?

Extreem weer zorgt steeds vaker voor problemen rondom evenementen en festivals. Nog los van het feit dat uw evenement goed verzekerd moet zijn, is het dus ook zeer aan te raden om schade als gevolg van extreem weer te verzekeren. Michiel Bredius van KLAP geeft uitleg en 4 tips: het weerbureau inschakelen, preventieve maatregelen, goede locatie en tijdige dekking.

De evenementenverzekering, staat die al bovenaan uw checklist? Daar moet hij eigenlijk wel staan. Want het verzekeren van een evenement is belangrijker dan ooit tevoren en daarom delen we kennis in de persoon van Michiel Bredius. Hij is van KLAP Verzekeringsmakelaar en is expert op het gebied van evenementenverzekeringen. Dit moet u weten bij het organiseren van uw volgende evenement over het verzekeren schade als gevol van extreem weer:

'Vroeger had je alleen herfststormen tegenwoordig heb je zomerstormen, winterstormen en andere soorten extreem weer. Extreem weer is echt toegenomen. We hoeven natuurlijk allemaal alleen maar te denken aan de zomer storm van 15 juni 2015. Toen werden veel evenementen afgelast. In bijna heel nederland zijn toen festivals in de problemen gekomen. Door het extreme weer zijn er zaken waaraan je moet denken tegenwoordig: de ondergrond moet echt goed zijn, je moet goed overleggen met de tentenbouwer of die tent op die ondergrond goed neergezet kan worden. De grond mag niet te drassig zijn, eventueel is afwaternig zelfs nodig. Overleg is daarom van groot belang. Verder moet je denken aan vluchtwegen, ook als je een evenement buiten organiseert kan dan iedereen wel op een goede manier weg? Denk ook aan de meteo consult of meteo groep of aan een ander weerstations', somt Bredius op.


* leden van EventBranche.nl krijgen 10 procent korting op een eventverzekering: www.eventbranche.nl/abonneren/ 

Vijf tips voor u als organisator van een evenement om schade door extreem weer goed te verzekeren: 

Tip 1: weerbureau  

Schakel van tevoren en vroegtijdig een gped weerbureau in. Denk aan Meteo Consult of Meteo Group voor advies en om het plaatselijke weer goed in de gaten te houden.

Tip 2: denk aan preventieve maatregelen

Houtsnippers, poncho's, noodvoorzieningen waarmee je te maken kunt krijgen als het extreme weer plots de kop op steekt.

Tip3: kies een goede locatie uit

De ondergrond moet goed zijn en tegen een echte regenbui kunnen. Overleg met bijvoorbeeld de tentenbouwer: is de ondergrond geschikt of moeten we zelfs voor afwatering kiezen?

Tip 4: vroegtijdig dekking aanvragen

Daarbij moet u rekening houden dat u minimaal 2 weken van te voren de extreem weer dekking moet vastleggen. In enkele gevallen kan dit tot uiterlijk 10 dagen voor het evenement.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x