EvenementOrganiseren.nl

Waarom je juist in Q1 een evenement moet organiseren?

Door Buitenplaats Kameryck
De afgelopen jaren is er iets bijzonders gebeurd in de wereld van communicatie - en marketing events. Waarin we lange tijd duidelijke pieken hadden richting de zomer, in september en natuurlijk rondom december zien we dat ook de maanden daar omheen interessanter worden. Daarbij is Q1 wel nog steeds een 'gat' in de agenda, en daardoor in de markt. Met de locatie- en eventexperts van Buitenplaats Kameryck kropen we om tafel om tot een antwoord te komen: Waarom je juist in Q1 een evenement moet organiseren?

"Je ziet het bij heel veel locaties en evenementen: het zijn altijd foto's van een zomers zonnetje, met prachtige buitenmomenten en mensen op een terras in de zon. Dan hebben wij ook nog eens Buitenplaats voor onze locatie staan wat helemaal past bij die foto's", opent commercieel manager Birgit van der Woning van Buitenplaats Kameryck. "Terwijl wij net zo goed Binnenplaats Kameryck hadden kunnen heten in de wintermaanden, want bij ons kan met de ruimte die wij hebben ook alles binnen plaatsvinden. Sterker nog, een combinatie van die twee met een winters ontvangst buiten en de bijeenkomst binnen maakt vaak nog veel meer impact."

Het jaar niet druppelsgewijs beginnen...
Van der Woning en het team van Buitenplaats Kameryck zijn er van overtuigd dat Q1 zich enorm leent voor een aantal specifieke evenementen. "Het is best wel bijzonder in onze markt dat we massaal in december het jaar afsluiten met eindejaarsevenementen, om vervolgens het jaar 'druppelsgewijs' weer te laten starten. Daar past juist een event. De kick-off van het nieuwe kalenderjaar zou toch voor veel bedrijven, merken en organisaties van even groot, al dan niet groter belang moeten zijn dan het eindejaarsevent."

Ook een productlancering past volgens het Kameryck-team perfect in de eerste weken van januari. "Het jaar fris beginnen, meteen aanpakken, toekomstgericht. Het is eigenlijk een 1-2-3-tje: plan jouw productlancering of launch event aan het begin van het kalenderjaar. Zowel intern voor jouw collega's als richting relaties of potentiële klanten, trap je zo het jaar voortvarend af. Dat geeft een boost aan je interne organisatie en (toekomst)vertrouwen aan je relaties."

Binnen en buiten
"Onze locatie en het terrein van Buitenplaats Kameryck zijn er volledig voor ingericht: juist onze ruimtes binnen zijn flexibel in te zetten. Of je nu gebruik maakt van het restaurant, de congreszaal, de break-out-rooms of onze winterse activiteiten, eigenlijk vind je bij Buitenplaats altijd een passende oplossing voor jouw eventconcept. Daarbij zien wij wel degelijk een trend in de afgelopen maanden: na corona mag het allemaal ook gewoon leuk zijn. Dus hebben we heel veel verschillende entertainment-concepten op de plank liggen om jouw inhoudelijke- of relatie event van een glimlach te voorzien."


Duurzaamheid hoog in het vaandel
Dat Buitenplaats Kameryck duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan mag geen verrassing zijn. Als locatie die haar prachtige ligging in het Groene Hart koestert, zijn zij het verplicht de omgeving ook te respecteren. Zo draait een groot gedeelte zonder aardgas. Het wordt namelijk van energie voorzien door middel van warmtebronnen. In de winter helpt dat bij de vloerverwarming en in de zomer bij koeling. Alle verlichting is, uiteraard, led verlichting. Daarnaast beschikt de locatie sinds oktober 2023 over maar liefst 110 zonnepanelen.

Niet alleen de standaardfaciliteiten lijken op orde. Buitenplaats Kameryck is continu aan het inventariseren waar ze de volgende stappen kunnen maken rondom het thema duurzaamheid. In de wintermaanden en rondom Kerst is er veel vraag naar gezellige verlichting en kerstversiering, al dan niet kerstbomen. Des te belangrijker om hier als locatie goed over na te denken. Enerzijds wil je aan de vraag voldoen, anderzijds is het belangrijk om duurzaamheid  in acht te nemen. Zo heeft deze locatie ervoor gekozen om, naast het feit dat ze veel hergebruiken van afgelopen jaren, geen echte kerstbomen meer neer te zetten. Ook de winterse lampjes zijn uiteraard allemaal led én staan op een tijdschakelaar zodat er geen onnodige energie verbruikt wordt. Bang dat het niet Kerst-ig of winters genoeg is hoef je zeker niet te zijn! De locatie straalt gezelligheid en wonderlijke sferen uit.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x