EvenementOrganiseren.nl

Waarom je een technisch producent nodig hebt voor jouw volgende evenement

Door Unlimited Productions
Het werken met een full-service technisch productiebedrijf heeft veel voordelen voor jouw evenement. Bijvoorbeeld een centraal contactpunt, kostenbeheersing, vakkennis en een vlotte uitvoering. Laten we eens kijken naar de waarde die samenwerking met een technisch productiebedrijf voor jouw evenement kan bieden.

Foto: Nathan Reinds, Mendix: Nico Alsemgeest  Unlimited Productions 

  • Bespaar tijd en geld

Het plannen van een evenement kan erg tijdrovend zijn. Zoals bijvoorbeeld de juiste locatie vinden, locatiebezoeken bijwonen en gesprekken met diverse leveranciers. Je hebt waarschijnlijk een drukke baan, wat betekent dat het hiernaast plannen van een evenement een uitdaging kan zijn.

Productiebedrijven zijn veel flexibeler. Ze hebben een brede database van locaties en relaties met leveranciers, waardoor bijvoorbeeld ook betere prijzen kunnen bedingen dan wanneer je rechtstreeks contact met opneemt. 


 

  • Expertise

Het inhuren van een gekwalificeerd productiebedrijf voor evenementen vermindert stress en geeft vaak een geruststellend gevoel, wetende dat je een professioneel resultaat kunt verwachten. Een technisch producent heeft ervaring met honderden evenementen en heeft vaak met veel van de beschikbare locaties gewerkt. Ze kennen de locaties door en door, inclusief transport- en logistieke problemen. 

 

  • Eén aanspreekpunt

Voor uw evenement heeft u waarschijnlijk verschillende disciplines nodig; verlichting, audio, video, staging, rigging, speciale effecten en technici om het allemaal uit te voeren. Om een succesvol evenement te creëren, moeten al deze disciplines worden gecoördineerd en effectief samenwerken. Bij het inhuren van een gekwalificeerd productiebedrijf voor evenementen, is er slechts één bedrijf om mee om te gaan.
Eén bedrijf om alle technische leveranciers te behandelen en de kwaliteit te waarborgen en te handhaven. Voor vragen heeft u ook één aanspreekpunt, dat bekend is met alle aspecten van uw evenement en al uw (technische) vragen kan beantwoorden.

 

  • Soepele uitvoering

Door samen te werken met één productiepartner, in tegenstelling tot verschillende leveranciers, zal het team effectief werken aan één gemeenschappelijk doel. Omdat de producent eerder met de leveranciers heeft samengewerkt, is de kans op onverwachte problemen tijdens de productie kleiner. En als zich problemen voordoen, is het productiebedrijf ervaren en weet het hoe hiermee om te gaan. Ze zijn het probleem waarschijnlijk al vaker tegengekomen en weten precies hoe ze het kunnen oplossen.

Lees ook:
Festivalisering van zakelijke evenementen door de ogen van de technisch producent
4 ideeën voor meer verbinding tijdens jouw zakelijke evenement 
Hoe audio uw evenement kan maken of breken 


EVENTCASE

Inzicht in de werkzaamheden van een technisch producent? Bekijk de casevideo van het evenement KLM 100 jaar: 
 Heb je ook een bijzonder project op stapel staan of wil je meer informatie over de samenwerking
met een technisch producent? Neem dan contact op met Unlimited Productions via
contact@unlimited-productions.com. 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x