EvenementOrganiseren.nl

Volop in ontwikkeling: evenemententechniek

Als het gaat om events dan verandert er de laatste jaren het meest op het gebied van techniek. Grote of kleine evenementen, techniek wordt alsmaar belangrijker. Er is steeds meer mogelijk en het kan allemaal sneller, scherper, grootser en innovatiever. De experts geven hun visie op de trends en ontwikkelingen in de branche. Wat kunnen we nog meer verwachten als het gaat om evenemententechniek?

Foto: Clickshots ; Gouden Giraffe Awards 2017, audiovisueel verzorgd door Bijman Audiovisueel 

 

De 3 ontwikkelingen/trends van Bijman Audiovisueel 
1. Live Stream. We roepen het al langer, dit is echt de toekomst. Live communicatie & Live Stream gaan hand in hand en zorgt echt voor een meerwaarde van je evenement. Lees ook de blog van Bijman met de 10 redenen om uw evenement live te streamen.

2. Interactiviteit: stemsystemen in combinatie met live stream, chatten met een moderator

3. Virtual Reality & Mixed Reality integreren in evenementen. VR- brillen, hololens (met spectatorview), 3D tekeningen en video’s (WYSIWYG).

Tip 4 (extra tip): “Go digital, stay human”.

Foto: Bijman Audiovisueel tijdens de Gouden Giraffe, foto van Clickshots 

De 3 ontwikkelingen/trends van ACS
1. Delegate tracking; door het tracken van bewegingen van deelnemers ontstaat er zeer waardevolle data, niet alleen voor de routing, maar ook hoelang staan ze gemiddeld bij een cateringpunt en hoelang staan ze gemiddeld bij welke stand? Hoeveel mensen zitten in sessies en hoeveel gaan niet?

2. Live translation, via mobiele toepassingen. Erg interessant voor internationale events, waar vertaling vroeger vaak te veel kosten met zich mee bracht, zijn er nu technologische oplossingen om dit on the spot via een app te verzorgen voor een fractie van de prijs. 

3. 3D mapping,  Voor gebruik te maken van een speciaal podium is het mogelijk via mapping een 3D ervaring te creëren voor de deelnemers.


De De 3 ontwikkelingen/trends van BIS 
1.Indoor LED wall of Large Videowall
Ook op hele lichte plaatsen is het mogelijk om haarscherp te presenteren middels een Indoor LED wall of Videowall met 70” LED monitoren (gepivoteerd). Met de 2,5mm pixelpitch is het beeld ook dichtbij haarscherp en echt te gebruiken als presentatie oplossing. Ook een videowall van 3 of 4 grote LED monitoren in portrait is een imposante manier van presenteren. Doordat de schermen gekanteld naast elkaar worden gebruikt heb je geen horizontale lijnen door het beeld, zoals met een normale videowall het geval is.

2. Digitale gastheer
Laat uw gasten op een verrassende manier welkom heten door een digitale gastheer! Door één of meerdere 90” schermen in portrait te plaatsen kan de dagvoorzitter de gasten welkom heten en de weg wijzen. De vooraf opgenomen beelden worden getriggerd door een censor en de content gaat vanzelf draaien als er iemand aan komt lopen.

3. Sparkular
Een spectaculair effect bij uw opening, productpresentatie of awardshow, maar geen mogelijkheden of vergunning om vuurwerk te gebruiken? Dan is de Sparkular een uitkomst. Deze Koudvuur fontein kan aangestuurd worden met een DMX lichttafel en kan zo onderdeel uitmaken van de lichtshow. Zonder brandgevaar!

De 3 ontwikkelingen/trends van Production Partners ; 
1. Motion:
Bewegende decor of LED elementen. Verrassingseffect

2. Event Design:
De juiste content strategie vergroot de impact van jouw evenement. Als het Event Design naadloos aansluit aan deze strategie zal dit de beleving enorm versterken. 

3. Crowdshaping:
Het wordt steeds eenvoudiger om data te verkrijgen en te verwerken waardoor je zelfs tijdens jouw event met deze data de inhoud van jouw event kan aanpassen en kan inspelen op de behoefte van jouw bezoekers.

De 3 ontwikkelingen/trends van Silent DJ 
1.  Men wil minder geluidsoverlast op beurzen, congressen en events en toch hoge concentratie en beleving > Silent Event solutions met koptelefoons> Zodra je een koptelefoon opzet wordt je gepakt door wat je hoort, of dat nu muziek of een spreker is. En je hebt geen overlast van wat er naast je gebeurt. 

2. Er moet meer beleving zijn met zintuigen > wij zetten bij onze silent events ook bijv. een GeurenDJ/ AromaDJ in om extra zintuigervaring te creëren en een Trilvloer om bijv  geluid of special effects te  kunnen voelen, of bij silent disco de beat van muziek. Of zelfs een Dome met daarin 360 graden projecties. Horen, zien, ruiken en voelen beleving!

3. Kostenbesparend en sneller naar de volgende lezing. Met de koptelefoons switch je gemakkelijk tussen de kanalen en hoef je niet meer naar een andere ruimte te lopen, als je meerdere lezingen in dezelfde ruimte laat plaatsvinden.
foto: The Next Event; Clickshots 

De 3 ontwikkelingen/trends van Livetime 
1. Decors, ook voor een presentatie worden steeds belangrijker. De setting moet dynamisch zijn, van muur tot muur en vloer tot plafond

2. Motion: schermen en decors gaan steeds vaker bewegen over rails en aan computergestuurde takels

3. Festivalisering: Grote corporate merken komen steeds vaker met hun eigen live-momenten in de manier van publieksevenementen of festivals.De 3 ontwikkelingen/trends van MK2 Audiovisueel
1. Hybride events

MK2 merkt dat er steeds meer vraag is naar hybride events. Een hybride event is een fysieke bijeenkomst waar tegelijkertijd ook een online publiek aan deelneemt.

De voordelen voor de opdrachtgever om voor een hybride event te gaan zijn:

  • Het bereik van je evenement wordt hierdoor vergroot; de duur van het event wordt verlengd doordat het online naderhand terug kan worden gekeken.
  • Online deelnemers worden meer betrokken door inzet van Q&A, poll en chat mogelijkheden.

2. Silent seminair

  • Met deze techniek hebben de bezoekers geen last van omgevingsgeluiden. Er ontstaat zo een betere focus op de presentatie waardoor de boodschap beter overkomt.

3. Geeft de mogelijkheid om meerdere activiteiten tegelijkertijd in 1 ruimte te laten plaatsvindenDe 3 ontwikkelingen/trends van AVEX
1. Online video tijdens events is een ontwikkeling welke steeds meer geïntegreerd wordt. Van teaser, de productlancering of speech van de CEO tijdens de townhall meeting tot de aftermovie…allemaal contactmomenten met de doelgroep om de duur van het event te verlengen. Technisch eenvoudig en qua kosten voor iedereen bereikbaar.

2. Maak gebruik van meetingapps voor uw event. Daarmee creëert u een community in aanloop naar het evenement toe. Door de interactie en een hoge betrokkenheid voorafgaand aan het evenement.

3. De AV- Technicus heeft een meer servicegerichte rol. Tijdens een evenement is de rol van een AV-Technicus uitgebreid waarbij een groot stuk hospitality komt kijken. Waar voorheen zijn rol echt afgebakend was, vergt dat nu meer competenties om te klant te ontzorgen. Naast het installeren en bedienen van de techniek zal hij meer ‘hand en spandiensten’ verrichten.