EvenementOrganiseren.nl

Online Teambuilding voor werken op afstand

Door Catalyst Teambuilding Netherlands
Tijdens, maar ook al voor de Corona-crisis steeg het aanbod van online teambuilding activiteiten enorm. Aan het online organiseren van evenementen zitten naast het gemis van het fysiek ontmoeten een aantal essentiële voordelen. Online teambuilding evenementen zorgen gegarandeerd voor motivatie, betrokkenheid, plezier en verbondenheid.

Het werken op afstand neemt toe. Hoe efficient teams werken op afstand hangt vast aan dezelfde principes. Werken op afstand geeft echter een aantal uitdagingen, op het gebied van communiciatie, gedeelde cultuur en verbondenheid. Hoe zorg je ervoor dat een team toch zo efficient mogelijk blijft fuctioneren? Expert als het gaat om teambuilding, Catalyst Teambuilding Netherlands, deelt een aantal tips om toch te zorgen voor plezier, samenwerken en verbinding maar ook voor effectiviteit binnen teams. 

Belangrijke facetten van teambuilding op afstand: 
- samen plezier hebben
- de gedeelde cultuur ontwikkelen
- zorgen dat iedereen zich binnen een team verbonden voelt
- vergroot de creativiteit van jouw team door deelnemers even uit hun dagelijkse omgeving te halen


Activiteiten
Overweeg je voor jouw team een online teambuildingsactiviteit te plannen? Denk eens aan de volgende activiteiten: 

Escape the Mob - online 
Met behulp van een online conference platform begint Escape the Mob met een mysterieuze video die teams vertelt dat ze worden beschuldigd van de perfecte overval en dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Teams hebben een beperkte hoeveelheid tijd om hun verhaal duidelijk te maken en de exacte tijd te bepalen waarop ze op elke plaats op de avond van de overval waren.Global Innovation Game - Digital
Teams verbinden zich met behulp van een digitale vergadertool en loggen in op de Global Innovation Game-website. De website biedt elke speler een handje interactieve speelkaarten. Iedereen heeft dezelfde mix van Object-, Tech- & Datakaarten die je online op je scherm ziet. Via de revolutionaire interface kan je de juiste combinatie kiezen voor jouw idee.Race Around the World 
De deelnemers worden in verschillende teams opgedeeld en vanuit de bureaustoel maken zij een reis langs verschillende bestemmingen in diverse landen en steden. Deelnemers worden uitgedaagd met creatieve vragen en opdrachten terwijl ze hun kennis vergroten. 
 Peak Performance 
Een activiteit waarbij je als team online deelneemt aan een expeditie naar de Everest. Je leert hier wat er nodig is voor een agile, high performing team. 
 Denk ook aan ontspanning 
Gezonde medewerkers zijn gelukkiger en productiever. Een belangrijk programma's voor welzijn is een online begeleide meditatie sessie die je vanaf ieder apparaat kunt ervaren. Geef je team hiermee de tools om beter bestand te zijn tegen de dagelijkse ups en downs door deze rustgevende meditatieve activiteit.

Begeleiding op afstand 
Het team van Catalyst Teambuilding Netherlands begeleid de activiteiten op afstand via een video-conferencing programma zoals Zoom of Microsoft Teams. Zo hebben ze een centrale uitleg en introductie waarna we de teams opdelen in 'virtuele outbreak-rooms'.


Bekijk ook onderstaande selectie gerelateerde programma's.
Hulp nodig bij het maken van de keuze? Zoek je iets anders?

                                               Online evenementen organiseren

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x