EvenementOrganiseren.nl

Interne events en teambuilding - alles wat je wilt weten

Interne events en teambuilding hebben zich om verschillende redenen stevig ontwikkeld. Een avondje bowlen of een borrel met een barbecue zijn vervangen of aangevuld met events met meer diepgang en een strategische gedachte. In tijden van chronische personeelstekorten is het boeien en binden van de juiste mensen belangrijker dan ooit. Wij zetten de belangrijkste need-to-know informatie over interne evenementen en teambuilding op een rijtje.

Elk jaar worden de Gouden Giraffe Event Awards uitgereikt. Er zijn zes verschillende categorieen. De laatste jaren is de aandacht voor Interne events & Teambuilding stevig toegenomen. Het aantal inzendingen stijgt jaarlijks en ook zie je bij de deelnemende cases de ontwikkeling, waar we dit artikel mee begonnen. Interne events & teambuilding is als organisator van evenementen zeker een categorie om in de gaten te houden.

Wat zijn interne evenementen?

Om te weten waar we het precies over hebben is het goed om je af te vragen 'Wat zijn interne evenementen?'. Wij geven hier een definitie van interne events. 
'Interne events zijn evenementen die zich richten op een doelgroep binnen een bedrijf of organisatie. Ze zijn gerecht op cultuur- en gedragsverandering, teambuilding, kennisoverdracht, beloning over perceptieverandering ten opzichte van de werkgever en/of het teamgevoel.'

In dit artikel - Interne evenemten wat zijn het? - vind je meer informatie over de definiëring van het begrip en een overzicht van de mogelijke aanleidingen en doelstellingen als het gaat om interne evenementen en teambuilding.

Trends interne evenementen

Het strategisch belang van teambuilding en interne evenementen wordt meer en meer erkend. Er is ook geen gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing over de effecten en het nut van interne evenementen en teambuilding. Mede door het gebrek aan de juiste mensen op de arbeidsmarkt heeft deze categorie zich snel ontwikkeld. Dat zie je terug in de trends die elkaar sneller dan ooit op opvolgen. Het Netflix-model passeert vaak de revue en uiteraard speelt ook duurzaamheid bij interne evenementen en teambuilding ee rol. 

Wil je meer inzichten en achtergronden, dan raden we je volgende artikelen aan:
- Interne evenementen: 7 trends die je morgen kunt inzetten
- Hoe interne evenementen het hoogtepunt werden van interne communicatie
- Interne evenementen - 4 gouden tips

Hoe pak je interne evenementen en teambuilding aan?

Het is natuurlijk makkelijk praten hoe belangrijk een goed intern evenement is en wat de waarde is van teambuilding. Maar hoe pak je dat aan, waar begin je en welke verschillende fases zijn er. Organiseer je een evenement, ongeacht wat voor event, dan kun je niet zonder dit draaiboek. Het leven van een organisator wordt bovendien een stuk eenvoudiger en overzichtelijker met deze handige checklist

Wil je aan teambuilding doen, kijk dan heel goed in welke fase jouw team zich bevindt. Een team dat nog maar kort met elkaar samenwerkt vraagt echt een andere aanpak dan een team dat elkaar door en door kent omdat ze al jaren met elkaar samenwerken. Wil je dat jouw interne evenement en teambuilding optimaal effect sorteert, check dan dit artikel over de 5 fases van teambuilding.

Succesvolle voorbeelden interne evenementen en teambuilding

Wat is inspirerender dan te leren van succesvolle voorbeelden. In de loop der jaren zijn er bij de Gouden Giraffe Event Awards ontelbare uitstekende interne evenementen en voorbeelden van teambuilding voorbij gekomen. Learn from the best, noemen wij dit. Check deze cases maar eens en kijk welke elementen jij wellicht kunt toepassen op jouw interne evenement of teambuildingsactiviteit. Wil je meer weten of een helpende hand, dan kun je ook altijd contact opnemen. Wij beschikken over het meest uitgebreide netwerk in de branche en helpen je graag verder met onze jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende events in binnen- en buitenland.

- Winnaar Gouden Giraffe - Zorg voor Morgen
- Winnaar Gouden Giraffe - Eurekaweek Erasmus Universiteit Rotterdam

 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x