EvenementOrganiseren.nl

Intern evenement? Geef de regie aan je collega's!

Interne evenementen, teambuilding, samen de neuzen weer dezelfde kanten op krijgen, het is noodzakelijker dan ooit te voren. Maar hoe krijgt jouw evenement maximale impact. Natuurlijk gaat het dan om een slim voortraject en een doordacht natraject om echt tot teambuilding te komen. Maar dit keer willen we je inspireren met een event: eentje waar de regie letterlijk in handen is van de collega's.

Interne evenementen zijn in de afgelopen jaren ontzettend snel geprofessionaliseerd. Van leuke teambuildingsmomenten, of een mooi feest om de loyaliteit aan te wakkeren, worden ook interne events nu strategisch en trajectmatig ingezet. Onderstaande voorbeeld rondom een interne kick-off geeft je hopelijk zo veel inspiratie om jouw evenement voor jouw collega's slim en effectief in te zetten:

Sopra Steria Flix:

Netflix als basis voor het interne evenement, de keus is aan de collega's

Een tweejaarlijkse bijeenkomst voor 1600 werknemers van Sopra Steria Noorwegen, Zweden en Denemarken, met als doel de bedrijfscultuur te vieren en te versterken. Sopra Steria Flix zoals het evenement werd omgedoopt was het eerste audience generated event concept:

'We vonden het belangrijk dat we een unieke gebruikerservaring creëerden voor alle deelnemers die hun werk en de cultuur van Sopra Steria weerspiegelden, wat betekent dat we wilden dat elke deelnemer keuzes maakte die van invloed zouden zijn op hoe de avond uiteindelijk zou verlopen. Daarom hebben we een door het publiek gegenereerde, interactieve, niet-lineaire show gecreëerd, geïnspireerd door de waarden die Sopra Steria levert aan hun klanten. Ons idee was om een ??concept neer te zetten, gebaseerd op Netflix, waarin het publiek alle inhoud en de stroom entertainment op het podium besliste. Dit om individualiteit en gebruikerservaringen op maat te waarborgen. De "Netflix-interface" presenteerde het publiek met de alternatieven, en ze gebruikten mobiele telefoons om te stemmen en te beslissen over welke inhoud ze zowel live inhoud als vooraf opgenomen wilden bekijken.'

Voorbeeld: aan het begin van het evenement mochten drie hosts zich presenteren in 1 minuut. De collega's kozen hun favoriet, die werd daadwerkelijk de host van de avond. De andere twee gingen backstage en werden de presentator van de studio-setting.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x