EvenementOrganiseren.nl

Hoe foto's en video's uw evenement ondersteunen

Altijd leuk: foto’s of video’s van uw evenement. Maar er is inmiddels zo veel meer mogelijk. Van branding op de foto’s tot greenscreenfotografie, complete streamingvideo of videoregistratie. Evenementen zonder foto of video worden eigenlijk bijna niet meer georganiseerd. Zeker in het natraject verlengen foto’s en video’s de herinnering en dus de boodschap/communicatie.

Er zijn wel een paar do's en don'ts bij het inzetten van foto's en video's op uw evenement:

 

  • DON’T: kwaliteit boven kwantiteit

Honderden nietszeggende foto’s. Een video zonder inhoud. Het is dodelijk in uw natraject. Zorg dat u foto’s en video inzet met een bewust doel. Moet een video na afloop nog één keer de kennisoverdracht in beeld brengen, maak dan ook een video met een samenvatting van uw keynotes. Denk goed na over het doel van foto en video. Moet het een aandenken worden aan het evenement? Denk dan ook eens aan een bijzondere, grappige of unieke foto door gebruik te maken van greenscreen, waar alle soorten achtergronden in geshopt kunnen worden.

  • DO: maak van foto’s úw foto’s

Fotobedrijven in de evenementenmarkt kunnen frames op uw foto’s aanbrengen waardoor de foto’s van u worden: het logo van uw bedrijf, de naam van het evenement, het maakt zowel (achteraf) online als live uitgeprint op het evenement van de foto een brandingtool.

  • DO: video is king, geef de king een troon…

De opmars van beeld is in volle gang. Steeds meer maken we online gebruik van video’s. En dus zien we steeds vaker prachtige videoproducties van evenementen, congressen of beurzen. Hou daarbij rekening met de belichting en de benodigdheden voor een goede productie. Is er extra belichting nodig? Of misschien wel een tweede camera? Gebruik deze dan ook.

  • User generated beeldmateriaal

Steeds meer aanbieders van foto en video op uw evenement hebben tools om het beeldmateriaal direct te linken aan social media accounts. Naast het posten van foto’s en videos op Facebookpagina’s van het event of op twitter met een eventhashtag, zijn er ook al diverse toepassingen waardoor met een RFID-chip foto’s direct verstuurd kunnen worden naar een fotowall in de locatie. Onderschat daarnaast ook niet het gebruik van de smartphones van uw gasten. U kunt het posten van foto’s en zelfgemaakte video’s door uw gasten, stimuleren door bijvoorbeeld prijzen uit te reiken aan het beeldmateriaal dat het mooist of het best uw event in beeld brengt. De kracht van dit zelfgemaakte beeldmateriaal is dat het een objectief beeld geeft van uw evenement en dus van uw bedrijf.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x