EvenementOrganiseren.nl

Catering tijdens je evenement voor meer beleving

Door Safari Meeting Centre midden in Burger's Zoo
EVENEMENTENCATERING - Eten en drinken, een belangrijker onderdeel van je evenement dan je misschien denkt. Natuurlijk gaat het in eerste instantie om het programma, de informatie, de boodschap en de contacten. Als dat niet goed in elkaar zit, valt zelfs de beste catering in het niet. Bedenk dat over lekker eten en drinken altijd wordt gepraat. Het draagt voor een belangrijk deel bij aan de beleving van je evenement.

 

Wat past bij mijn gasten en evenement?

Met eten en drinken kun je alle kanten op. Vraag jezelf eerst een paar dingen af:

  • Wat past bij mijn gasten en bij het evenement?
  • Hoe draagt de keuze van de catering bij aan de boodschap die ik met mijn evenement wil uitdragen?
  • Wat is mijn budget?

Wij adviseren onze opdrachtgevers onderscheidende en dus overtuigende keuzes te maken. Passende kwaliteitsproducten en een stijlvolle presentatie doen in de beleving meer dan veel of bijzonder exclusief. We hebben 7 concrete punten om te overwegen voor je op een rijtje gezet.

#1: duurzame producten

Duurzaam eten is een trend die zich in de afgelopen jaren enorm heeft ontwikkeld, ook in het bedrijfsleven. Duurzame producten houden rekening met natuur en dierenwelzijn en zijn herkenbaar aan keurmerken als:

  • Biologisch
  • Beter Leven
  • UTZ Certified

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we bij het Safari Meeting Centre erg belangrijk. Daarom werken we continu aan besparing van energie, water en grondstoffen en kiezen we steeds vaker voor producten van lokale leveranciers. Dat betekent overigens dat je nog steeds prima gerechten uit de internationale keuken kunt serveren, waar nodig met uitstekende alternatieve ingrediënten van Nederlandse bodem.

#2: gezond aanbod

Gezond eten is allang geen trend meer, maar blijvend belangrijk. Daarbij gaat het tegenwoordig vooral om vers bereid en minder bewerkt. Maar ook om minder vlees en vis, meer groente, versgeperste vruchtendranken en minder alcohol. Het gebruik van biologische producten betekent naast milieubewust zijn ook kiezen voor meer smaak. Dat zie je vooral terug in het gebruik van producten van het seizoen.

#3: speciale diëten

Speciale diëten zijn steeds minder speciaal, omdat de horeca en organisaties van zakelijke evenementen ze steeds vaker standaard aanbieden. Een vegetarisch- en halal-aanbod is tijdens evenementen vaker regel dan uitzondering. Ook naar lactose- en glutenvrije producten en veganistische maaltijden is steeds meer vraag. De professionele cateraars leveren dat inmiddels zonder problemen.

#4: verspilling voorkomen

Het voorkomen van voedselverspilling en overbodig verpakkingsmateriaal krijgt gelukkig steeds meer aandacht in de cateringwereld. Met bewust inkopen beperk je de milieubelasting en bespaar je bovendien op de kosten. Vraag de cateraar of  recyclebare disposables en verpakkingsmaterialen mogelijk zijn. Laat gasten zich aanmelden en houd rekening met een bepaalde hoeveelheid no-show.

#5: live cooking

Dé manier om je eventdeelnemers het water in de mond te laten lopen, is live cooking. Koks bereiden ter plekke alles vers en voor het oog van de gasten.

Zo was ik op een live cooking evenement waar een kookeiland gecreëerd was midden op een markt. Boven het kookeiland hing een camera waardoor je als bezoeker via schermen zo in de pannen van de koks kon meekijken. De recepten van de gerechten kon je daar meenemen en bij de kramen op de markt kon je gelijk de ingrediënten halen. Van beleven naar verleiden, naar verkopen.

Een andere leuke variant die we in het Safari Meeting Centre aanbieden is een Afrikaanse braai waarbij gasten aan een meterslange Afrikaanse barbecue zelf hun vlees en groente kunnen grillen. Naast lekker is het ook gezellig, want gasten raken gemakkelijk met elkaar in gesprek.


Safari Meeting Centre Burgers Zoo, catering, zakelijke evenementen,

#6: foodtrucks

De trend in streetfood, kant-en-klaar en versbereide maaltijden die je onderweg meeneemt, zie je terug in de toenemende inzet van foodtrucks bij festivals en ook zakelijke evenementen. De Rollende Keukens uit Amsterdam waren 11 jaar geleden de trendsetters.

#7: eten & drinken op de app

Voor het aanbod aan eten en drinken op je evenement maak je bewuste keuzes. Deze gaan nog meer leven als je erover vertelt. Een eventapp leent zich perfect voor het verhaal achter jouw cateringkeuzes, de producten en leveranciers.

Meer inspiratie?

Je ziet het: je hebt ontzettend veel mogelijkheden voor eten en drinken op je evenement. Keuzes maken begint met inspiratie krijgen. We nodigen je graag uit in onze keuken, maar ook wij staan open voor nieuwe ideeën die positief bijdragen aan een culinaire beleving van een evenement. Heb jij een aanvulling op deze 7 tips? Deel ze met ons onderaan deze blog.

Dit artikel is geschreven door Josine Wouters, Hoofd Sales & Events van het Safari Meeting Centre. De foto’s zijn gemaakt door Vitesse.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x