EvenementOrganiseren.nl

Bedrijfsevenement organiseren? 4 inspirerende eventcases

Door
Het organiseren van een bedrijfsevenement is niet iets wat u even tussen de bedrijven door doet. Sterker nog, hier komt veel tijd, energie, kennis en ervaring bij kijken. Een bedrijfsborrel of een feestje in de bedrijfskantine organiseren is één ding. Maar het organiseren van een bedrijfsevenement waarbij de verwachtingen hoog liggen en de verantwoordelijkheden groot zijn is een heel ander verhaal.

Niets zo mooi om evenementen te organiseren. Echter denkt niet iedereen er zo over. Sommige liggen ‘s nachts wakker bij het idee, een evenement te moeten organiseren. En dat is heel begrijpelijk. Want hier komt namelijk veel bij kijken.

Evenementen organiseren is een hele verantwoordelijkheid. Er kan veel mis gaan en u krijgt maar één kans om het goed te doen. Geen zorgen! Lees snel verder. Zo maakt u een vliegende start in uw voorbereidingsfase.

Gaat u aan de slag met het organiseren van een bedrijfsevenement? Begin dan bij het begin. Zorg dat u concrete inhoudelijke antwoorden heeft op de volgende zaken:

 • Is er voldoende draagvlak? Onderschat dit niet.
 • Wie neemt en draagt de volledige verantwoordelijkheid?
 • Waar haalt u alle extra uren vandaan voor de vele voorbereidingen?
 • Evenement organiseren op eigen terrein of externe evenementenlocatie?
 • Wat wilt u bereiken met uw event? Wie-Wat-Waar-Waarom-Wanneer én hoe? - Eenmalig event of meerdere events campagne-matig inzetten?
 • Heeft u alle benodigde specialistische kennis in huis?
 • Zijn er frisse en vernieuwende ideeën?
 • Is duidelijk wat alle wensen, behoeften en eisen (bedrijfsbreed) zijn?
 • Is er duidelijkheid over het beschikbare budget?
 • Wie zijn de juiste leveranciers passend binnen het beschikbare budget?


Een handige online checklist voor de organisatie van uw bedrijfsevenement vindt u hier.


De aanpak voor elk evenement is uniek. Iedere situatie is namelijk anders. Om u ideeën en inspiratie te geven wat mogelijkheden zijn én hoe wij samen met onze opdrachtgevers telkens weer onvergetelijke bedrijfsevenementen organiseren hebben we voor u 4 populaire type bedrijfsevenementen op een rijtje gezet:

 • Jubileumfeest op eigen locatie

 • Personeelsfeest op unieke externe locatie

 • Officiële feestelijke opening bedrijfspand

 • Bedrijfsfestival als personeelsfeest

 

1. Jubileumfeest op eigen locatie

Sommige momenten zijn het waard om te vieren. Zoals een bedrijfsjubileum. Het organiseren van een jubileumfeest is uitermate geschikt om de peilers trots, waardering en saamhorigheid te benadrukken bij medewerkers. Met of zonder partners.

Daarnaast is een bedrijfsjubileum ook uitermate geschikt om uw bedrijf een flinke boost te geven en uw stempel te drukken bij klanten, leveranciers en andere relaties. Kortom: het aan de slag gaan met eventmarketing.

Het organiseren van een bedrijfsjubileum op eigen locatie is een vraag die zeker sinds de invoering van de WKR het overwegen meer dan waard is. Meer over werkkostenregeling of download dit handige overzicht in PDF.

Organiseert u een bedrijfsjubileum op uw eigen terrein dan wordt u vrijgesteld van belastingen en komen daardoor niet ten laste van de vrije ruimte. Dit kan flinke financiële voordelen opleveren.

Naast de financiële voordelen is het organiseren van jubileumfeest op eigen locatie een extra bijzondere belevenis. Men vindt het bijzonder de werkplek te zien transformeren naar een (tijdelijk) evenement accommodatie. Zo wordt alleen in het voortraject al behoorlijk wat reuring en ‘buzz’ gerealiseerd rondom het te organiseren bedrijfsevenement. In dit geval het jubileumfeest.

Meer tips over het organiseren van een bedrijfsevenement op eigen locatie vindt u hier

Een impressie opdoen van een jubileumevenement op eigen terrein? Bekijk dan onderstaande video voor een sfeer-beleving. Van begin tot eind. De video start met een op maat gemaakte logo animatie volledig in stijl van het 50-jarig jubileum en huisstijl van de organisatie.

Daarna ziet u een time-lapse registratie van 5 dagen opbouw op het eigen terrein. Vervolgens ervaart u hoe trots en saamhorigheid optimaal worden benadrukt tijdens dit event. Belevenis met Betekenis!
Wilt u een bedrijfsevenement organiseren in de vorm van een jubileumfeest op eigen locatie? Bekijk dan zeker de complete uitwerking van deze eventcase.

Lees de feiten en cijfers, aandachtspunten, bijzonderheden en een referentie over het organiseren van dit bedrijfsjubileum.

 

2. Personeelsfeest op unieke externe locatie

Sommige zaken zijn het waard om in te investeren. Zoals in medewerkers bijvoorbeeld. Medewerkers zijn namelijk het belangrijkste kapitaal van uw bedrijf. Het organiseren van een bedrijfsfeest voor personeel is uitermate geschikt om de pijlers trots, waardering en saamhorigheid te benadrukken.

Deze eventcase toont een personeelsfeest (themafeest) georganiseerd op een unieke externe evenementenlocatie. Namelijk het gemeentehuis van Den Haag. Terwijl de locatie nog geopend was voor het publiek werd gestart met de opbouw van het evenement. Een uitdagende technische en logistieke eventorganisatie.

Dit personeelsfeest werd geopend met een spectaculaire maatwerk (laser) openingsshow. Verder werd het gehele futuristische thema doorvertaald naar de inrichting, decoratie, audio-visuele effecten, techniek, acts & entertainment.

Mooie moderne strakke buffetten met life cooking met veel soorten food&drinks zorgde ervoor dat de doelgroep van 1200 internationale gasten culinair niets tekort kwamen. Samen met de personeelsverenging kan inmiddels worden teruggekeken op een bijzonder en onvergetelijk personeelsfeest op een unieke locatie.

Wilt u een bedrijfsfeest organiseren in de vorm van een personeelsfeest op een externe evenementenlocatie? Bekijk dan zeker de complete uitwerking van deze eventcase.

Het geeft u inspiratie en laat mogelijkheden zien van een personeelsfeest met thema op een externe eventlocatie. Lees de feiten en cijfers, aandachtspunten en bijzonderheden over het organiseren van dit personeelsfeest.

Benadruk de peilers waardering, trots en saamhorigheid ook bij uw medewerkers. Geef uw bedrijf een flinke boost met een onvergetelijk personeelsfeest.

 

3. Officiële feestelijke opening bedrijfspand

Sommige gebeurtenissen zijn op zichzelf al uniek. Zoals een officiële opening van een bedrijfspand.  Dit kan een goede reden zijn om een feestelijke opening te organiseren. Het organiseren van een officiële opening is uitermate geschikt om de pijlers trots, waardering en saamhorigheid te benadrukken bij medewerkers.

Maar vergeet ook zeker niet de mogelijkheden die dit moment bieden om uw bedrijf flink onder de aandacht te brengen bij klanten, leveranciers en overige belangrijke zakelijke relaties.

Deze eventcases toont hoe een gloednieuwe productiehal centraal kan staan bij een officiële opening. In 2 dagen tijd werd de hal omgebouwd tot een sfeervolle setting waar medewerkers, partners en zakelijke relaties werden ontvangen. Foodtrucks, pizzabakkerij, finger foods, live-band, openingsact met een belangrijke rol voor directie maakte deze officiële opening compleet. Bekijk de complete uitwerking van deze eventcase.


4. Festival als bedrijfsfeest

Wat dacht u van een festival als bedrijfsfeest? Jazeker! Een festivalformat is modern, hip en erg populair. Dit soort bedrijfsfeesten is erg in trek.

Het bedrijfsfestival in onderstaand voorbeeld betreft een festival als bedrijfsfeest op een externe evenementenlocatie. Uiteraard is het ook mogelijk én zeker de moeite waard (vanwege de WKR) om een festivalformat op uw eigen locatie te organiseren. 


Het organiseren van een bedrijfsfestival is uitermate geschikt om de peilers trots, waardering en saamhorigheid krachtig te benadrukken. Zoals duidelijk te zien is bij deze eventcase. 

Wilt u een bedrijfsfestival organiseren waarmee u ook uw bedrijf en mensen een flinke boost geeft? Bekijk dan zeker de complete uitwerking van deze eventcase. Het geeft u inspiratie en laat mogelijkheden zien van een bedrijfsfestival op een externe evenementenlocatie.

Lees de feiten en cijfers, aandachtspunten, bijzonderheden en een referentie over het organiseren van een dergelijk bedrijfsfestival.


Meer inspiratie en ideeën opdoen voor het organiseren van uw eerstvolgende bedrijfsevenement? Download dan zeker dit inspiratie EventBook.

Maar liefst 16 inspirerende eventcases zijn hierin voor u uitgewerkt en gebundeld. U leest en leert van bedrijven die u zijn voorgegaan. U ontdekt wat aandachtspunten zijn, krijgt tips en adviezen per type event. Ook treft u   cases aan die aantonen wat de kracht is van de inzet van een of meerdere  events: eventmarketing om bedrijf en merk een flinke boost te geven.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan het succes van uw evenement. Wilt u écht het verschil maken met uw eerstvolgende bedrijfsfeest? Dan zijn wij er om u te helpen.

Bureau voor evenementen is een nononsense evenementenbureau die haar tijd vooruit is. Het goede van traditionele evenementenbureau’s is behouden. Enkele fundamentele zaken zijn veranderd. Wat vernieuwd kan worden, blijven we vernieuwen.

Doet u mee? Samen maken we het verschil én creëren we impact.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x